«Έκανε καλό ματς ο Τζόνσον-Οντομ»

sfair patra huge

Ικανοποιημένος από την (αμυντική κυρίως) εικόνα της ομάδας του παρουσιάστηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στον Ντάριους Τζόνσον-Όντομ, ο οποίος πραγματοποίησε ντεμπούτο με την «ερυθρόλευκη» φανέλα.

«Πιστεύω πως κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Το ελέγξαμε από την άμυνά μας. Σε κάθε ημίχρονο δεχθήκαμε από 31 πόντους. Αυτό που δεν κάναμε όσο θα θέλαμε, ήταν στο πρώτο ημίχρονο να λειτουργήσουμε καλύτερα στην επίθεση. Η τακτική της ομάδας της Πάτρας ήταν να κλείσει τους διαδρόμους και να μας αφήσεις το σουτ. Χάσαμε κάποια ελεύθερα σουτ. Ισως να είχαμε κι έναν εκνευρισμό. Πιστεύω πως δεν είχαμε καθαρό μυαλό στην επίθεση» δήλωσε αρχικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού και συνέχισε: 

«Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πιο δυνατά στην άμυνα και πιο αποφασιστικά στην επίθεση. Διαβάσαμε καλύτερα το παιχνίδι. Είδαμε πολλές ωραίες συνεργασίες και κάπως έτσι βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση. Τα σουτ που βγάλαμε ήταν καλύτερου ρυθμού, ήμασταν πιο εύστοχοι και κοντρολάραμε το παιχνίδι. Είναι μία καλή νίκη».

Στη συνέχεια στάθηκε στον Οντομ λέγοντας ότι «χρησιμοποιήσαμε όλους τους παίκτες. Ο Τζέιμς μετά τον χρόνο προσαρμογής του μπαίνει πιο δυνατά στην ομάδα. Ο Τζόνσον-Οντομ για πρώτο παιχνίδι έκανε ένα καλό παιχνίδι. Σίγουρα πρέπει να βελτιώσουμε με αυτούς τους δύο παίκτες κάποιες λεπτομέρειες στις συνεργασίες. Είναι λογικό να μην υπάρχει η τέλεια συνεργασία με τους υπόλοιπους ανάλογα με τις καταστάσεις που συναντάμε μέσα στο παιχνίδι. Κρατήσαμε εκτός τον Πρίντεζη που έχει μία ελαφρά ενόχληση – χωρίς να είναι κάτι σημαντικό -για τον ξεκουράσουμε, όπως και τον Τσαϊρέλη που έχει ένα θέμα με τη μέση του και δεν θέλαμε να ρισκάρουμε κάποια υποτροπή. Είναι σημαντικό ότι είχαμε ένα καλό παιχνίδι και πολλοί παίκτες ήταν έτοιμοι. Δείξαμε ένα καλύτερο πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο. Συγκεντρωνόμαστε στην Ευρωλίγκα και στο παιχνίδι με την Λαμποράλ που είναι πολύ σημαντικό, όπως όλα του Ομίλου».

Οντομ: «Θα βγάζω ενέργεια από την άμυνα»

«Ηταν το πρώτο μου παιχνίδι. Ηταν σημαντικό για εμένα, αφού κατάλαβα πού ήρθα να παίξω. Ηθελα να βγάλω ενέργεια στην άμυνα. Δεν ανησυχώ για τα σουτ που έχασα. Θέλω να βγάζω ενέργεια στην άμυνα. Δεν ήμουν αγχωμένος. Ισως να ήμουν νευρικός, γιατί έπαιζα για τον Ολυμπιακό. Θα βγάζω ενέργεια στην άμυνα κι από εκεί θα βρω ρυθμό στην επίθεση. Δεν ανησυχώ για την επίθεση» δήλωσε ο Αμερικανός γκαρντ και όταν ρωτήθηκε για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, είπε: «Ηταν σοκ και μεγάλη έκπληξη και για εμένα. Από το κολέγιο, όμως, ως και τώρα δουλεύω για να γίνω ο καλύτερος παίκτης που μπορώ».