«Θέλω καλύτερα, ακόμα είναι η αρχή»

sferop

Απόλυτα ικανοποιημένος έμεινε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος από την εικόνα του Ολυμπιακού στο ματς με την Μπαρτσελόνα και υπογράμμισε ότι θέλει να δει την ομάδα του να παίζει ακόμα καλύτερα.

«Είναι μία σημαντική νίκη και μία καλή αρχή στο Τop 16 ήταν μία δίκαιη νίκη, πέρα για πέρα δίκαιη, και μέχρι το τέλος επιβάλλαμε το παιχνίδι μας, κυρίως από την άμυνά μας. Είναι λογικό η πίεση στο πρώτο παιχνίδι να πέφτει επάνω στον γηπεδούχο και για αυτό νομίζω ότι αρχικά ήμασταν κάπως νευρικοί στην επίθεση. Είχαμε όμως καλή άμυνα και κρατήσαμε την Μπαρτσελόνα χαμηλά και η άμυνά μας ήταν αυτή που μας έδωσε τη δύναμη να είμαστε και σε πολλά σημεία του παιχνιδιού καλοί και με επιθετικό ρυθμό» δήλωσε αρχικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού και συνέχισε:

«Ένα απ’ αυτά ήταν η δεύτερη περίοδος που είχαμε καλό μομέντουμ και σημειώσαμε 25 πόντους και πήραμε τη διαφορά που ήταν σημαντική γιατί στο ημίχρονο είχαμε μία καλή διαφορά για ψυχολογικούς λόγους. Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκινήσαμε συγκεντρωμένοι πάλι από την άμυνα και τους κρατήσαμε χαμηλά. Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι το ελέγχαμε σε όλη τη διάρκεια του και ελέγξαμε και τα ριμπάουντ, ιδίως στα επιθετικά και βγάλαμε εύκολα καλάθια με τις δεύτερες επιθέσεις που κερδίσαμε. Η ομάδα έδειξε στοιχεία από τις δυνατότητές της και θέλουμε να παίξουμε καλύτερα και να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια. Το πιο σημαντικό για εμένα ήταν ότι όλοι οι παίκτες βοήθησαν και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας το ήθελαν πιο πολύ και νίκησαν έναν σπουδαίο αντίπαλο που είναι επιθετική ομάδα και εμείς τους κρατήσαμε 20 πόντους κάτω από τον μέσο όρο τους. Συνεχίζουμε όμως, είναι ακόμα η αρχή».

Για τη Μπαρτσελόνα: «Έδωσε ένα δυνατό παιχνίδι η Μπαρτσελόνα πριν από εμάς και σίγουρα τους πήρε ενέργεια το ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά πιστεύω ότι έχει την ποιότητα και το ρόστερ η ομάδα να ανταποκριθεί, κάτι που το είπε και ο προπονητής τους. Έτσι και αλλιώς στα playoffs έτσι παίζουμε, Τρίτη και Πέμπτη...».

Για την ενέργεια που έβγαλε ο Ολυμπιακός: «Δεν ήταν μόνο σε αυτό το παιχνίδι η ενέργεια που βγάλαμε, για παράδειγμα και στην Εφές είχαμε βγάλει επίσης την ίδια ενέργεια. Σίγουρα θέλουμε να παίζουμε έτσι και να είμαστε δυναμικοί σε άμυνα και επίθεση, χρησιμοποιώντας όλους τους παίκτες γιατί τους πιστεύουμε».

Για τον Μιλουτίνοφ: «Γίνεται αρκετός λόγος για τους παίκτες μας, ο Μιλουτίνοφ είναι 2,15 όταν στην Ελλάδα πρέπει να μαρκάρει έναν παίκτη δύο μέτρα και πιο ευέλικτο, δεν είναι εύκολο. Κόντρα στην Μπαρτσελόνα όμως τον χρειαζόμασταν γιατί είχε έναν αντίστοιχο παίκτη να μαρκάρει, είχε παίξει καλά και με τη Τσεντεβίτα που είχε έναν αντίστοιχο αντίπαλο. Για αυτό έχουμε και τρεις ψηλούς για να παίζουμε όπως ταιριάζει ο καθένας σε άμυνα και επίθεση. Και κόντρα στον Τόμιτς ο Μιλουτίνοφ έδειξε ότι μπορεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο».