Έκλεισε Οντομ ο Ολυμπιακός

Odom huge

Ο Ολυμπιακός κινήθηκε με άκρα μυστικότητα αυτές τις μέρες και με αστραπιαίες κινήσεις αναμένεται να κάνει δικό του τον Ντάριους Τζόνσον Οντομ, ο οποίος έχει θητεία και στο ΝΒΑ!

Ο Αμερικανός γκαρντ (26χρ., 1.88μ.) αγωνίζονταν στο τουρκικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Τράμπζονσπορ, αλλά ζήτησε να αποδεσμευτεί προκειμένου να αγωνισεί σε ομάδα της Ευρωλίγκας.  Αίτημα το οποίο έγινε δεκτό, με αποτέλεσμα να «κλείσει» στους πρωταθλητές Ελλάδας. Άλλωστε και οι Τούρκοι φρόντισαν να τον αντικαταστήσουν με τον... πρώην «πράσινο» Ντέργουιν Κίτσεν.

Ο Οντομ αποφοίτησε από το Μαρκέτ, ενώ στο ντραφτ του 2012 επιλέχθηκε στο νούμερο 55 από τους Ντάλας Μάβερικς. Βέβαια στο ΝΒΑ αγωνίστηκε μόνο για επτά ματς με τις φανέλες των Λέικερς και Σίξερς χωρίς να γράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. ΕΠιπλέον πέρασε από την Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης και μετά από περάσματα από Τουρκία και NBDL επέστρεψε στην Ευρώπη όπου αγωνίστηκε σε Καντού και Τράμπζονσπορ.

Στο τουρικό πρωτάθλημα είχε κατά μ.ο. 14,6 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ σε 29,3 λεπτά ενώ στο Eurocup μέτρησε 7,6 πόντους, 3,7 ασίστ, 3 ριμπάουντ, σε 26,1 λεπτά συμμετοχής.