Η εξήγηση του Σφαιρόπουλου για τον Οντομ

sfairo huge

Στην αφετηρία του ΤΟΡ-16 μπαίνει ο Ολυμπιακός το βράδυ της Τρίτης (29/12, 21:00), αφού φιλοξενεί στο ΣΕΦ την Μπαρτσελόνα με στόχο την πρώτη νίκη που θα του ανοίξει και τον δρόμο για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας.

«Ξεκινάει το ΤΟΡ 16 με ένα δύσκολο παιχνίδι με μια ομάδα που στην Ευρώπη πρωταγωνιστεί. Πάντα όταν παίζεις μαζί της είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Είμαστε έτοιμοι για αυτό το μαραθώνιο, όχι γι αυτό το παιχνίδι. Εκείνο που μετράει είναι να είμαστε αφοσιωμένοι και συγκεντρωμένοι. Σεβόμαστε όλες τις ομάδες του ομίλου, αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν όσο εμείς κάνουμε αυτά που πρέπει. Έχουμε επικεντρωθεί στη βελτίωση της δικής μας ομάδας. Είναι σημαντικό να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Η Μπαρτσελόνα είναι πολύ επιθετική ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό να παίξουμε με ενέργεια και να κάνουμε το παιχνίδι μας» δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και συνέχισε:

«Πάντα είναι ντέρμπι. Σημαντικό για εμάς είναι να κάνουμε όσα έχουμε σχεδιάσει και να παίξουμε με μυαλό, ένταση και συγκέντρωση. Σημαντικό να διαβάσουμε το παιχνίδι, η Μπαρτσελόνα είναι επιθετική ομάδα κι εμείς πρέπει να παίξουμε την άμυνά μας. Να στηριχτούμε σε αυτή και να μπλοκάρουμε τον αντίπαλο. Έχει παίκτες υψηλού επιπέδου, αλλά κι εμείς είμαστε τέτοια ομάδα. Αποδείξαμε στην πρώτη φάση πως μπορούμε να τα καταφέρουμε απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Ο κόσμος θα είναι δίπλα μας, να μας ενισχύσει. Υπάρχουν χαρακτηριστικοί παίκτες και στις δύο ομάδες. Ο Ναβάρο είναι σημείο αναφοράς στην Μπαρτσελόνα. Υπάρχουν πυλώνες όπως είναι ο Τόμιτς και τα «τεσσάρια» με το καλό σουτ. Έχουν στοιχεία στο παιχνίδι τους και πρέπει να αναχαιτίσουμε αυτά που θέλουν να κάνουν».

Όσο για τον Ντάριους Τζόνσον-Όντομ; «Όπως ίσως θα έχει διαρρεύσει προχωρήσαμε σε μία μεταγραφή. Αυτή του Όντομ από την Τραμπζονσπόρ. Είναι ένας γκαρντ που θα βοηθήσει την προσπάθεια των υπολοίπων παικτών. Έχουμε εμπιστοσύνη στο υπάρχον ρόστερ, αλλά με τους τραυματισμούς είδαμε πως υπάρχει έλλειμμα όταν τραυματίζονται κάποιοι κι επιβαρύνονται άλλοι. Στον μαραθώνιο του Top 16 θέλαμε ένα παίκτη που θα συμπληρώσει τους υπόλοιπους. Όπως έχω ξαναπεί είμαστε ικανοποιημένοι από όλους τους παίκτες, αλλά στο Top 16 δεν μπορείς να κάνεις αλλαγή».

Έπρεπε οι «ερυθρόλευκοι» να πάρουν ψηλό, πίσω από το Γιώργο Πρίντεζη; «Είναι αξιόπιστοι οι παίκτες που έχουμε πίσω από τον Πρίντεζη. Έχουμε έξι ψηλούς και τον Παπαπέτρου που μπορεί να παίξει στο «4».

Τέλος ρωτήθηκε για το εάν θα γίνει αλλαγή στους ξένους για το ελληνικό πρωτάθλημα, μιας και ο Ολυμπιακός έχει επτά ξένους -πλέον- στο ρόστερ του: «Θα το δούμε. Ο Όντομ έρχεται το βράδυ περάσει από ιατρικά και θα δούμε. Το σημαντικό είναι να ενσωματωθεί».