Έγραψε ιστορία ο Λεμπρόν, πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ! (vids)

lebron james

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έγραψε με πελώρια γράμματα το όνομά του στην ιστορία του ΝΒΑ, αφού είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του NBA, ξεπερνώντας τον θρυλικό Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έμοιαζε να βρίσκεται σε μία καταιγίδα... χρυσόσκονης. Η αναμέτρηση των Λος Άντζελες Λέικερς με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ ήταν στημένη γύρω απ' αυτόν. Και εκείνος το απολάμβανε.

Εμφανίστηκε στο γήπεδο φορώντας ένα κοστούμι. Έτοιμος να γιορτάσει. Στην προθέρμανση θέλησε να περάσει το μήνυμά του: Θα κάνει ό,τι μπορεί για να σπάσει το ρεκόρ. Αυτό... μαρτυρούσαν τα ακουστικά του, με τον αριθμό 38.388, με χρυσά γράμματα, στο πάνω μέρος του.

Στις εξέδρες της έδρας των Λέικερς υπήρχε ο θρύλος Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ. Έτοιμος να παραδώσει κάτι που του άνηκε για 38 χρόνια. Και δεν ήταν μόνο αυτός. Η οικογένειά του Τζέιμς ήταν εκεί. Με τον Τζέιμς να μιλάει με τα παιδιά του στο ημίχρονο, καθήμενος στη βάση της μπασκέτας. Και να τους λέει ότι θα επιχειρήσει να κάνει το ρεκόρ στην 3η περίοδο! Ο κολλητός του Ντουέιν Γουέιντ. Ο θρύλος των Λέικερς, Μπομπ ΜακΑντού. Ο ράπερ Τζέι Ζι. Και η λίστα μάλλον μοιάζει ατελείωτη.

MVP... MVP...MVP

Κάθε φορά που ο Τζέιμς ήταν στις βολές, ο κόσμος τον αποκαλούσε MVP. Και εκείνος πλησίαζε ακόμα περισσότερο στο ρεκόρ. Στο ημίχρονο είχε 20 πόντους. Ακόμη 16. Όλοι μετρούσαν ανάποδα. Ο κόσμος, τα ΜΜΕ. Όλοι!

Ο Τζέιμς θέλησε να δώσει μία vintage... νότα. Φόρεσε ξανά μπαντάνα στο κεφάλι. Ίσως για να θυμίσει σε όλους, μα περισσότερο στον εαυτό του, εκείνο το παιδί από το Άκρον που εμφανίστηκε στο NBA πριν από 20 σεζόν. Και τελικά έγινε «βασιλιάς».

Το γήπεδο ήταν γεμάτο από κόσμο που φορούσε τις φανέλες του. Είτε με το 23, είτε με το 6. Το TNT φρόντισε να του έχει περάσει μικρόφωνο και να καταγράψει κάθε στιγμή.

Όσο ο ΛεΜπρόν Τζέιμς πλησίασε την αντίστροφη μέτρηση στο... μηδέν, το κοινό ζούσε στιγμές του τελευταίου ματς του Κόμπι Μπράιαντ. Στιγμές από την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου. Κάθε πόντου του Τζέιμς ξεσήκωνε τα ντεσιμπέλ.

 

Πλησιάζοντας στο ρεκόρ

Ο «Βασιλιάς» βρέθηκε 8 πόντους πίσω από το ρεκόρ, 6.23 πριν από το τέλος της 3ης περιόδου. Σε κάθε καλάθι του ο σκηνοθέτης αναζητούσε τον Τζαμπάρ στην κερκίδα. Ο ίδιος φρόντισε να εμφανιστεί στο γήπεδο για να θυμίζει σε όλους ποιος είναι: Ένα μαύρο μπουφάν με τον αριθμό του (33) και τη λέξη «Cap», δηλαδή αρχηγός (Captain), όπως τον αποκαλούσαν τα χρόνια που έπαιζε μπάσκετ.

Ο Τζέιμς ήθελε ακόμη 6 πόντους. Και μόλις σηκώθηκε από τον πάγκο, για να περάσει ξανά στο παρκέ, το κοινό πανηγύρισε. Και εκείνος δεν του χάλασε το χατήρι. Τέσσερις πόντοι ακόμη...

Ο Πρώτος Σκόρερ Όλων των Εποχών

Διαγράψτε το. Δύο πόντοι ακόμα. Ένα καλάθι ακόμα. Και ενώ το ματς θέλει 1:09 για να τοποθετήσει και την 3η περίοδο στην ιστορία. Και τι ιστορία!

Το ιστορικό καλάθι ήρθε 10.9 δεύτερα πριν από το τέλος της 3ης και έκανε το σκορ 104-99 υπέρ των Θάντερ. Ο Τζέιμς το πανηγύρισε με υψωμένες γροθιές. Ο Τζαμπάρ σηκώθηκε από τη θέση του. Το ίδιο και τα παιδιά του για να απαθανατίσουν τη στιγμή.

Το παιχνίδι σταμάτησε για να γιορτάσουν τη στιγμή. Ο Τζέιμς με την οικογένειά του στο παρκέ.