Δυσκολεύτηκε αλλα επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός

sloukas1

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες, επικράτησε της Αλμπα με 86-76 χάρη στο έντονο ελληνικό στοιχείο. Εκπληκτικοί Σλούκας (12π., 11ασ., 4ρ.), Παπανικολάου (19π., 9ρ., 3ασ.), Βεζένκοβ (24π., 6ρ.). Καλή δουλειά κι ο Μπολομπόι (12π., 3ρ.).


Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ, μπορεί να έδειξε κουρασμένος, αλλά όταν χρειάστηκε ήταν αυτός που έπρεπε και επικράτησε της Άλμπα Βερολίνου με 86-76. Οι γηγενείς παίκτες των «ερυθρόλευκων» (Σλούκας, Παπανικολάου, Βεζένκοβ, Λαρεντζάκης) πήραν την ομάδα από το χέρι, τους βοήθησε κι ο Μπολομπόι και παρέμειναν σταθερά στις πρώτες θέσεις της κατάταξης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς κάποια ομάδα να υπερέχει της άλλης. Από τη μία ο Βεζένκοβ και από την άλλη ο Μπλατ προσέφεραν σκορ και η ομάδα του Πειραιά προηγήθηκε με 11-10 (6’). Στο διάστημα μέχρι το τέλος της εναρκτήριας περιόδου ο Ολυμπιακός βιαζόταν, έκανε λάθη, δέχτηκε πόντους στον αιφνιδιασμό κι είδε την Άλμπα να τον προσπερνά με 13-19 (9’).

Η παρουσία των Σλούκα και Μπολομπόι φρέσκαρε κάπως τον Ολυμπιακό και χάρη στις συνεργασίες των δύο συγκεκριμένων παικτών η διαφορά μειώθηκε αρκετά (30-31, 14’). Ας όψεται ο Λο που βοήθησε με τους πόντους του την Αλμπα. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν βρει ρυθμό. Λαρεντζάκης και Κάνααν έπαιζαν σπουδαία άμυνα, ο Σλούκας μοίραζε τη μία ασίστ μετά την άλλη και ο Μπολομπόι με 9 γρήγορους πόντους μετέτρεψε το σκορ σε 37-31 (17’). Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν μετά το τάιμ άουτ, βελτίωσαν την άμυνά τους στο pick ‘n’ roll και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 39-38.

Μπορεί στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου ο Ολυμπιακός να έβρισκε πόντους με δυσκολία, όμως η άμυνά του λειτουργούσε υποδειγματικά και έτσι ξέφυγε με 46-38 (23’). Ο ΜακΚίσικ είχε ανάψει την… σπίθα που είχαν ανάγκη οι γηπεδούχοι, αλλά ο ίδιος με τεχνική ποινή έφτασε τα 4 φάουλ και κάθισε στον πάκο. Η Άλμπα εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και έτσι με τους Σίκμα και Σμιθ να μπαίνουν στην εξίσωση του σκορ μείωσε σε 48-46 (27’).

Το παιχνίδι θα κρινόταν στις λεπτομέρειες και ο Ολυμπιακός ήθελε να δείξει στον αντίπαλο από νωρίς πως δε θα το έχανε. Σλούκας, Βεζένκοβ και Παπανικολάου «κουβάλησαν» την ομάδα στην μπροστινή πλευρά του γηπέδου, όμως κάποια λάθη στην άμυνα δεν επέτρεπαν να… χτίσουν διαφορά κι έτσι το 70-63 εξανεμίστηκε γρήγορα (70-68, 35’). Στο επόμενο λεπτό ο Σλούκας έδωσε δύο ασίστ τις οποίες μετέτρεψαν σε καλάθια Λαρεντζάκης και Παπανικολάου με αποτέλεσμα το 77-68 (36’). Η τελευταία προσπάθεια των Γερμανών να επιστρέψουν στέφθηκε με αποτυχία χάρη στην άμυνα και ένα τρίποντο του αρχηγού του Ολυμπιακού με αποτέλεσμα το 86-76..

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-21, 39-38, 61-59, 86-76