Πλησιάζει σε Πονίτκα ο Παναθηναϊκός

Mateuz Ponitka 840x473

Ο Παναθηναϊκός έχει μπει στη διεκδίκηση του Ματέους Πονίτκα και τα ιταλικά ΜΜΕ... βουίζουν, τονίζοντας πως το «τριφύλλι» είναι το φαβορί για την απόκτηση του Πολωνού παίκτη.

Στον Παναθηναϊκό επικρατεί έντονη κινητικότητα τις τελευταίες ημέρες καθώς εξετάζουν όλες τις πιθανές περιπτώσεις προκειμένου να κάνουν το ρόστερ ακόμα πιο ανταγωνιστικό.

Εκείνος που έχει βρεθεί στην κορυφή της λίστας δεν είναι άλλος από τον Ματέους Πονίτκα, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στο πρόσφατο Eurobasket με τη φανέλα της εθνικής Πολωνίας. Μάλιστα έγινε και ο 4ος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης (μετά τους Κροάτες Βράνκοβιτς, Κούκοτς και τον Ρουμάνο Μαντάκε) που κατάφερε να σημειώσει «triple double» έχοντας 26 πόντους, 16 ριμπάουντ και 10 ασίστ στη πρόκριση της ομάδας του απέναντι στη Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς. Στα εννέα ματς του Eurobasket είχε κατά μέσο όρο 13.4 πόντους, 5.3 ριμπάουντ, 5.7 ασίστ, 1.6 κλεψίματα και 2.8 λάθη ανά 27.1 λεπτά συμμετοχής, σουτάροντας με 51% στα δίποντα, 31% στα τρίποντα και 75% στις βολές.

Θα χρειαστεί χρόνος και υπομονή, αλλά η πίεση του αποτελέσματος θα υπάρχει
Ο Πονίτκα ωστόσο δεν είναι (προς το παρόν τουλάχιστον) ελεύθερος! Πριν από το Eurobasket είχε υπογράψει τρίμηνο συμβόλαιο με την Ρέτζιο Εμίλια και πλέον αναζητείται ο τρόπος προκειμένου να «σπάσει» νωρίτερα από τις 21 Νοεμβρίου. Το σίγουρο είναι ότι στον Παναθηναϊκό παρακολουθούν έντονα την περίπτωσή του και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται και οι οριστικές εξελίξεις. Υπενθυμίζουμε ότι για τον 29χρονο παίκτη εξέφρασε ενδιαφέρον και η Βίρτους Μπολόνια, κάτι που κάνει την περίπτωσή του εκ των πραγμάτων πολύ δύσκολη.

Ο Πολωνός γκαρντ/φόργουορντ έχει εμπειρία πέντε χρόνων στην Euroleague και 92 ματς στο σύνολο με τις φανέλες της Πρόκομ, της Ζιέλονα Γκόρα και της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης τα τρία προηγούμενα χρόνια. Συνολικά έχει αγωνιστεί σε 92 παιχνίδια της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης με 8.2 πόντους, 5.2 ριμπάουντ και 2.4 τελικές πάσες, ενώ τα ποσοστά του ανέρχονται σε 57% στα δίποντα, 30% στα τρίποντα και 70% στις βολές.

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί έκαναν λόγο και οι Ιταλοί!  Όσο, λοιπόν, υπάρχει αγωνία σχετικά με τον επόμενο σταθμό του Πονίτκα, ο έγκυρος Ιταλός δημοσιογράφος του "Sportando", Εμιλιάνο Κάρτσια -επικαλούμενος πηγές του- ανέφερε πως ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί στην... κούρσα για την υπογραφή του 29χρονου παίκτη. Από την μεριά του, ο Αλεσάντρο Μάγκι μετέφερε τις πληροφορίες της "Il Carlino" και έβαλε στο «παιχνίδι» και την Αναντολού Εφές, την ώρα που τα ονόματα των Μπασκόνια και Βίρτους Μπολόνια πάντα υπάρχουν στο «κάδρο». Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός έχει κάνει το... μπάσιμό του για τον ποιοτικό φόργουορντ, η Ιταλία «βουίζει» με το «πράσινο» ενδιαφέρον και οι οριστικές εξελίξεις αναμένονται σύντομα.

 Στο μεταξύ υπάρχει αναμονή στην υπόθεση του Ντίνου Μήτογλου, ενώ περιμένουν στον Παναθηναϊκό να δουν και ποιοι παίκτες που αγωνίζονται στο«4» θα είναι διαθέσιμοι μετά τα «κοψίματα» που θα προκύψουν στο ΝΒΑ και ανάλογα θα φανεί πως θα προσαρμοστεί το τελικό ρόστερ.