Το πάλεψε το Λαύριο για τρία δεκάλεπτα, «άδειασε» στο τελευταίο

lv

Το Λαύριο ήταν αρκετά ανταγωνιστικό για τρία δεκάλεπτα στην Palaverde απέναντι στην Τρεβίζο, όμως επιστρέφει στην Ελλάδα με ήττα (87-72) στις αποσκευές του. Οι Ιταλοί έκαναν το 1-0 στη σειρά των play-in του BCL - Στις 18/1 το δεύτερο παιχνίδι στο ΣΕΦ.

Δεν τα κατάφερε το Λαύριο στο Τρεβίζο. Η ελληνική ομάδα έχασε με διαφορά 17 πόντων - η οποία πάντως αδικεί τη συνολική του εικόνα - και καλείται να αντιδράσει στον επαναληπτικό του Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας, την ερχόμενη Τρίτη (18/1), προκειμένου να οδηγήσει τη σειρά σε Game 3. Οι Σάντερς και Σμιθ με 17 πόντους έκαστος ήταν οι κορυφαίοι, Ουίλιαμς και Μουράτος προσθέσαν από 12 πόντους, αλλά σε γενικές γραμμές το Λαύριο δεν άντεξε να παίξει σε υψηλό τέμπο σε ολόκληρο το 40λεπτο, με αποτέλεσμα στην τελευταία περίοδο να δει την Τρεβίζο να καθαρίζει πρόωρα την υπόθεση νίκη.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το Λαύριο μπήκε δυναμικά στο ματς και βρέθηκε να προηγείται με 5-9 στο τέταρτο λεπτό, με τον Μουράτο να ξεκινά πολύ καλά σε ατομικό επίπεδο. Το μοτίβο άργησε να αλλάξει (14-18 στο 8'), με την ελληνική ομάδα να διατηρεί το προβάδισμα της. Όμως στο τέλος της περιόδου, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 23-20 με δύο σερί τρίποντα του Ντίμσα.

7'53'' πριν το ημίχρονο, ο ίδιος παίκτης συνέχισε να φθείρει το Λαύριο πίσω από τα 6.75μ., διαμορφώνοντας το +6 για τους Ιταλούς (34-28). Η πτώση στην επιθετική παραγωγικότητα της ομάδας του Σερέλη επέτρεψε στους γηπεδούχους να πάνε στα αποδυτήρία με μια υπέρ τους διαφορά οκτώ πόντων (44-36 στο 20'). Ο Μπαρτολάνι σημείωσε ακόμη ένα τρίποντο για την ομάδα του κόουτς Μενέτι η οποία πλέον είχε βρει τον συνηθισμένο ρυθμό της στην επίθεση.

Στην επανάληψη, οι Ιταλοί άρχισαν να αυξάσουν το προβάδισμα τους (56-45 στο 26'), όμως ο Σμιθ έβγαλε ποιότητα στο παρκέ και ροκάνισε την διαφορά με τρία διαδοχικά καλάθια (63-57). Ο βετεράνος Αμερικανός γκαρντ κράτησε την ελληνική ομάδα ζωντανή στην διεκδίκηση του ροζ φύλλου. Όμως, στην καθοριστική περίοδο, το... ντεπόζιτο άδειασε.

Ο Ράσελ, εκ των κορυφαίων των νικητών, ζεστάθηκε κι έκανε ζημιά στο Λαύριο (74-61 στο 35'). Ουσιαστικά στα μέσα του τελευταίου δεκαλέπτου, το σύνολο του Σερέλη έμοιαζε να μένει από δυνάμεις, έχοντας δυσκολία να βρει σκορ. Η διαφορά δεν άργησε να φτάσει σε μη αναστρέψιμα επίπεδα (79-61 στο στο 37') και κάπου εκεί οι Ιταλοί χαλάρωσαν. Το παιχνίδι έληξε με το «βαρύ» -17 για το Λαύριο, το οποίο πάντως δεν είναι αντιπροσωπευτικό της προσπάθειας του.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-20, 44-36, 63-57, 87-72

4

3