O κορονοϊός «θερίζει» τη EuroLeague με 74 κρούσματα!

sloukas nedovic

Οι μισές ομάδες της EuroLeague έχουν «χτυπηθεί» από τον κορονοϊό, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης ανέβηκε στα 74 ενώ οι 12 εκ των 13 ομάδων της Basket League έχουν τουλάχιστον μια μόλυνση Covid-19 και συνολικά 70.

Η τελευταία σημείωση αναφορικά στην EuroLeague και τις επιπτώσεις της Covid-19 στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι η ενημέρωση του Ολυμπιακού πως ακόμη ένα μέλος των «ερυθρόλευκων» βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την Πρωτοχρονιά. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στους Πειραιώτες ανέβηκε στα 11 και αφορούν εννιά παίκτες και δυο μέλη του σταφ.

Νωρίτερα, η Αναντολού Εφές ανακοίνωσε πως επτά παίκτες και ένα μέλος του προπονητικού τιμ βρέθηκαν θετικοί στη νόσο Covid-19. Έπειτα, λοιπόν από την ήττα στο Καζάν από την Ούνικς κι ενώ έπεται η εντός έδρας αναμέτρηση με την Μπάγερν (7/1) για την 19η αγωνιστική, η πρωταθλήτρια Ευρώπης «χτυπήθηκε» από τον κορονοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στην EuroLeague σε 74.

Με αυτή την εξέλιξη, οι εννιά εκ των 18 ομάδων που συμμετέχουν στον θεσμό έχουν τουλάχιστον ένα κρούσμα στις τάξεις τους. Η έκρηξη κρουσμάτων σε όλη την Ευρώπη λόγω της μετάλλαξης Όμικρον έχει επηρεάσει και το μπάσκετ, με την EuroLeague να ανακοινώνει μέχρι στιγμής πέντε αναβολές αγώνων. Η τελευταία σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 30/12, όταν ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τρία νέα κρούσματα λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ του αγώνα με τη Ζάλγκιρις στο ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα την αναβολή του ματς.

Έτσι, λοιπόν την προσεχή Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη όπου οι 11 ομάδες με εγγυημένα συμβόλαια μαζί με τις Μπάγερν, Βιλερμπάν θα βάλουν κάτω τα νέα δεδομένα και θα συζητήσουν το ενδεχόμενο διαφοροποίησης του πρωτοκόλλου Covid-19. Το πιο σημαντικό σημείο σε αυτό το κομμάτι είναι να μειωθεί η καραντίνα των 14 ημερών. Ό,τι συνέβη δηλαδή πρόσφατα και στο ΝΒΑ που μείωσε τις μέρες της καραντίνας για τους ασυμπτωματικούς σε 5-6. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια το ζήτημα έχει να κάνει με τα διαφορετικά μέτρα που ισχύουν σε κάθε χώρα.

Σε ό,τι αφορά την Basket League, οι 12 εκ των 13 ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα -πλην Προμηθέα έχουν ανακοινώσει 70 κρούσματα τις τελευταίες δυο εβδομάδες. Γι' αυτόν τον λόγο, ο ΕΣΑΚΕ προχώρησε στην αναβολή των δυο προσεχών αγωνιστικών, της 12ης και της 13ης. Σύμφωνα με την απόφαση, οι ομάδες αναμένεται να επιστρέψουν στα παρκέ στις 15 Ιανουαρίου του 2022, όπου και είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί η 15η αγωνιστική.

EuroLeague - 74 κρούσματα

Παναθηναϊκός: 11 (8 παίκτες)
Ολυμπιακός: 11 (9 παίκτες)
Ρεάλ Μαδρίτης: 11
Αρμάνι Μιλάνο: 11
Μπαρτσελόνα: 10
Βιλερμπάν: 8
Αναντολού Εφές: 8
Φενέρμπαχτσε: 3
Μπασκόνια: 1

Basket League - 70

Παναθηναϊκός: 11 (8 παίκτες)
ΠΑΟΚ: 11
Ολυμπιακός: 11 (9 παίκτες)
ΑΕΚ: 8
Άρης: 7
Ιωνικός: 4
Απόλλων Πάτρας: 4
Λάρισα: 4
Κολοσσός: 4
Περιστέρι: 3
Λαύριο: 2
Ηρακλής: 1