Πέρασε η ΑΕΚ από το Λαύριο με σούπερ Ανγκόλα

angola brain

Η ΑΕΚ (4-4) πήρε τη νίκη στο Λαύριο (4-4) με σκορ 82-81, χάρη στην απίθανη εμφάνιση του Μπράιαν Ανγκόλα (20π.). Εξαιρετική η παρουσία του Τάισον Κάρτερ για το Λαύριο με 23 πόντους.

Η ΑΕΚ πήρε τη νίκη στο Λαύριο (82-81). Σε μία έδρα όπου τα τελευταία χρόνια έχει ταλαιπωρηθεί και έχει ταπεινωθεί. Αρκετές φορές. Και όμως. Για δεύτερο συνεχόμενο ματς, μετά το σοβαρό πρόβλημα υγείας του Στέφαν Γέλοβατς (τον όποιο στήριξαν και οι δύο ομάδες πριν το τζάμπολ) η ΑΕΚ έδειξε αντοχή. Και άντεξε ακόμη και στο σημείο όπου το εξαιρετικό Λαύριο - παρά τις τρεις συνεχόμενες ήττες - έδειχνε ικανό να πάρει ακόμη μία νίκη απέναντι στη «Βασίλισσα».

Το ματς

Το καλύτερο ημίχρονο της ΑΕΚ μέχρι το 15', διαδέχθηκε το καταιγιστικό τελευταίο πεντάλεπτο του Λαυρίου. Όσο η ΑΕΚ έπαιρνε πόντους από τα τρίποντα (ξεκίνησε με 6/9, ενώ στο πρώτο δεκάλεπτο είχε 77% στα δίποντα και 57%, 7/9, στα τρίποντα, 4/7) το Λαύριο μπορούσε μόνο με τα δικά του μακρινά σουτ να διατηρεί μία επαφή στο σκορ. Το 8-8 έγινε γρήγορα 11-16 και λίγο αργότερα με το τρίποντο του Νίκου Παππά (11 πόντους στο πρώτο ημίχρονο) η ΑΕΚ ξέφυγε για πρώτη με διψήφια διαφορά (14-24).

Ο Γκρίφιν ήταν άξιος συμπαραστάτης του Παππά, επίσης με 11 πόντους και ένα απίθανο κάρφωμα, και η ΑΕΚ κρατούσε τη διαφορά σε αυτό το επίπεδο. Έφτασε στους 15 (25-40) με δύο βολές του Παππά, με το Λαύριο να κάνει το πρώτο μίνι σερί του. Το 6-0, με τον Τάισον Κάρτερ να παίρνει μπροστά, έφερε το σκορ στο 31-40.

Και εκεί που η ΑΕΚ φάνηκε να ισορροπεί ξανά και να ξεφεύγει με 11 (33-44). Τότε ήρθε η στιγμή του Λαυρίου. Πολλά λάθη της ΑΕΚ και ένας ξέφρενος ρυθμός από τους παίκτες του Χρήστου Σερέλη. Και πολλά τρίποντα.

Το ημίχρονο έκλεισε στο 41-44, με τα τρίποντα των Κάρτερ, Περσίδη και το πείσμα του Λιούις.

Όταν το ματς άρχισε ξανά, το Λαύριο είχε την ίδια φόρα που απέκτησε στα προηγούμενα λεπτά. Μολονότι η ΑΕΚ έβρισκε τις λύσεις πότε με τον Ανγκόλα (τρίποντο από τα 8 μέτρα με ταμπλό), πότε με τον Χάμερ, το Λαύριο με κύριο εκφραστή τον Κάρτερ ήταν ικανό να μείνει κοντά στο σκορ.

Ανγκόλα ηγέτης, Κάρτερ εκτελεστής!

Ο Μουράτος με ένα δίποντο έκανε το 48-52, όμως ο Ανγκόλα που πήρε τον πρώτο ρόλο στο σκοράρισμα στο δεύτερο ημίχρονο, πρόσφερε πόντους από τη γραμμή των βολών.

Η ΑΕΚ κατάφερε να φτάσει ξανά τη διαφορά στους 9 πόντους, εντελώς αθόρυβα και ενώ το momentum του αγώνα ήταν με την πλευρά του Λαυρίου.

Μία βολή του Ανγκόλα, 1:33 πριν το τέλος της 3ης, διαμόρφωσε το 59-68.

Στο ξεκίνημα της 4ης, ο Λιούις έβαλε το τρίποντο που έφερε το Λαύριο στο -6 (62-68), όμως τα απανωτά καλάθια των Κολόμ και Ανγκόλα επανέφεραν τη διαφορά στα επίπεδα της 1ης περιόδου (+10, 62-72).

Ένα μεγάλο τρίποντο του Αλέξανδρου Νικολαίδη έβαλε ξανά τους γηπεδούχους στο ματς, ενώ 4:54 πριν το τέλος ο πλέι μέικερ του Λαυρίου με δύο βολές, μετά από αντιαθλητικό φάουλ του Γκρίφιν μείωσε ξανά στους 4 (69-73).

Η ΑΕΚ πήρε πόντους αποκλειστικά από τις βολές (5/8) για ένα μεγάλο διάστημα, μετά το 62-72. Τα επιθετικά ριμπάουντ έδωσαν δεύτερης ευκαιρίας στην ΑΕΚ και ένα απ' αυτά έφεραν τη φάση του αγώνα: Το κάρφωμα του Γκρίφιν για το 75-80, 15 δευτερα πριν το τέλος.

Ο Μουράτος δεν είχε διάθεση να αφήσει το ματς να τελειώσει σε εκείνο το σημείο. Τρίποντο για το 78-80. Και μετά οι βολές του Χάμερ (78-82). Και αν νομίζατε ότι το Λαύριο θα άφηνε έτσι το ματς, γελαστήκατε. Ο Κάρτερ πέτυχε τρίποντο για το 81-82. Μόνο που ο χρόνος τελείωσε. Και η ΑΕΚ πήρε μία απίθανη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 16-28, 41-44, 59-68, 81-82

Λάυριο - ΑΕΚ

Λαύριο - ΑΕΚ