Ο Αβδάλας έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού στην Basket League

5403847 1

Ο Νεοκλής Αβδάλας πέρασε στο παρκέ στο 1:40 για το φινάλε του αγώνα με τον Ιωνικό και έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού που αγωνίστηκε σε επίσημο παιχνίδι.

Το δικό του, μοναδικό ρεκόρ, απολαμβάνει από το βράδυ της 18ης Οκτωβρίου 2021 ο 15χρονος Νεοκλής Αβδάλας, ο γιος του βετεράνου μπασκετμπολίστα και επί σειρά ετών αρχηγού του Σπόρτιγκ, Δημήτρη Αβδάλα.

Απέναντι στον Ιωνικό Νικαίας κατάφερε να γίνει ο πιο νέος παίκτης στην ιστορία του «τριφυλλιού» που «πάτησε» παρκέ για επίσημο παιχνίδι αφήνοντας... πίσω του, τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο!

Ο νυν παίκτης της Βενέτσια, στις 4 Οκτωβρίου 2012 και πιο συγκεκριμένα στο ματς Κυπέλλου κόντρα στον Πανιώνιο, είχε πάρει χρόνο συμμετοχής από τον τότε προπονητή Αργύρη Πεδουλάκη σε ηλικία 15 χρονών, 8 μηνών και 28 ημερών.

Αντίστοιχα, ο Αβδάλας αγωνίστηκε απέναντι στον Ιωνικό σε ηλικία 15 χρονών, 8 μηνών και 14 ημέρων! Ουσιαστικά πέρασε τον Χαραλαμπόπουλο για... 14 ημέρες.

Υπενθυμίζουμε ότι το ρεκόρ της Basket League ανήκει στον Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος είχε αγωνιστεί... απέναντι στον Παναθηναϊκό ως παίκτης του Περιστερίου σε ηλικία 14 χρονών, 6 μηνών και 2 ημερών. Στη δεύτερη θέση ο... επίσης νυν παίκτης του Παναθηναϊκού, Λευτέρης Μαντζούκας στο παιχνίδι του Προμηθέα Πάτρας με τον Ολυμπιακό σε ηλικία 14 χρονών, 7 μηνών και 6 ημερών!

Παράλληλα, έγινε ο 2ος νεότερος αθλητής που αγωνίστηκε στην Basket League μετά τον Γιώργο Παπαγιάννη, που αγωνίστηκε σε ηλικία 14 χρονών, 6 μηνών και 2 ημερών. ως παίκτης του Περιστερίου.