Ο ΠΑΟΚ θα δηλώσει συμμετοχή στο BCL

3222

Ο ΠΑΟΚ ζύγισε όλα τα δεδομένα και δείχνει να καταλήγει στην απόφαση συμμετοχής στο BCL της επόμενης περιόδου…

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι ο ΠΑΟΚ προβλέπεται να έχει απευθείας συμμετοχή στους ομίλους της διοργάνωσης, γεγονός το οποίο έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση των ανθρώπων της ομάδας για την επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτή η απόφαση ζυγίστηκε αρκετά από τους επιτελείς της ΚΑΕ, δεδομένης της προτεραιότητας που έχει δοθεί στην εξυγίανση της εταιρίας και στην αποπληρωμή των χρεών. Εκεί εντοπίζονταν και οι ενδοιασμοί του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ, Θανάση Χατζόπουλου, γι’ αυτόν τον λόγο εμφανίζονταν επιφυλακτικός στην προοπτική της ευρωπαϊκής συμμετοχής.

Πέραν της εξασφαλισμένης θέσης σε όμιλο της διοργάνωσης, σημαντικό ρόλο στην απόφαση επιστροφής στο BCL έπαιξε και η αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης καθώς και σε οικονομικό επίπεδο δεν είναι το ίδιο επιβαρυντικό σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Γιατί η κανονική διάρκεια περιλαμβάνει τη δημιουργία οκτώ ομίλων των τεσσάρων ομάδων, πράγμα που σημαίνει ότι περιορίζονται τα έξοδα των μετακινήσεων. Αυτό το στοιχείο συνυπολογίστηκε από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ.

Συν τοις άλλοις, πέραν του εγγυημένου ποσού που λαμβάνουν οι ομάδες οι οποίες αγωνίζονται στην κανονική διάρκεια του BCL, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ (όπως και κάθε ελληνική ομάδα που θα αγωνιστεί σε ευρωπαϊκή διοργάνωση) προβλέπεται να εισπράξει ένα ποσό από τη κεντρική συμφωνία του στοιχήματος. Άρα, τα εξασφαλισμένα έσοδα καλύπτουν πολύ μεγάλο μέρος των εξόδων συμμετοχής.

Τέλος, ένας ακόμη παράγοντας που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη λήψη αυτής της απόφασης σχετίζεται με το αγωνιστικό κομμάτι και τις προϋποθέσεις που θα δημιουργηθούν για την παραμονή των Μάλκολμ Γκρίφιν, Ζερμέιν Λοβ. Οι δύο Αμερικανοί είναι στο πλάνο της επόμενης χρονιάς, στις συζητήσεις που είχαν με τους ανθρώπους της ομάδας (πριν την αναχώρησή τους για τις Ηνωμένες Πολιτείες) στάθηκαν στον ρόλο που θα παίξει στις αποφάσεις τους η συμμετοχής της ομάδας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και με την επιλογή επιστροφής στο BCL, προφανώς προστίθεται ένας ακόμη λόγος για να παραμείνουν στην ομάδα.