«Τελειώνει» ο Κάτας, στο «κάδρο» ο Πρίφτης!

katas1

Πολύ δύσκολα θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό ο Όντεντ Κάτας, ο οποίος -εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου- αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τον «πράσινο» πάγκο.

Γίνεται κάποιος προπονητής να έχει κατακτήσει το «double» και να δει την πόρτα της εξόδου; Κι, όμως, γίνεται.

Αν και ο Παναθηναϊκός έφτασε στην κατάκτηση των δύο εγχώριων τίτλων, δεν έπεισε ιδιαίτερα με το μπάσκετ που έπαιξε, πολλώ δε μάλλον απέναντι σε ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας και ποιότητας όπως είναι το (κατά τ' άλλα αξιόμαχο και αξιέπαινο) Λαύριο. Το γεγονός αυτό έβαλε τους ανθρώπους των «πρασίνων» σε δεύτερες σκέψεις όσον αφορά τον προπονητή της ομάδας, οποίος ναι μεν δεν είχε την ευθύνη της στελέχωσης του ρόστερ ωστόσο τα όσα παρουσίαζε το «τριφύλλι» στο παρκέ ήταν απόρροια του ατομικού ταλέντου παικτών και όχι των συνεργασιών.

Παπαπέτρου και Μήτογλου ήταν εκείνοι που (κυρίως) «καθάρισαν» στα δύσκολα και δη την στιγμή που ο Παναθηναϊκός έπρεπε να πάρει αυτό που ήθελε. Από την άλλη, ο Όντεντ Κάτας πιστώνεται την αγωνιστική άνοδο του Μήτογλου αλλά από εκεί και πέρα, οι «πράσινοι» δεν αγωνίστηκαν αναλογικά της ποιότητας του ρόστερ. Το δίλημμα που τέθηκε στις τάξεις της ομάδας ήταν το εξής: Να δοθεί η ευκαιρία στον Κάτας προκειμένου να φτιάξει την δική του ομάδα από την αρχή το καλοκαίρι κάνοντας εκείνος τις επιλογές ή το δείγμα στο δεύτερο μισό της σεζόν ήταν αρκετό για να του ανοίξει την πόρτα της εξόδου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πλάστιγγα έχει γείρει στο δεύτερο σενάριο. Από τη στιγμή που το θέμα του προπονητή είναι το πρώτο που πρέπει να τελειώσει ώστε να τεθούν και όλα τα υπόλοιπα θέματα επί τάπητος (σ.σ. αν και οι ανανεώσεις των Παπαπέτρου και Μήτογλου είναι ανεξάρτητες από το θέμα του προπονητή), στις τάξεις της ομάδας «τρέχουν» ήδη την επόμενη ημέρα στον πάγκο. Ο Κάτας μπορεί να έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο (ουσιαστικά οψιόν ανανέωσης) ωστόσο υπάρχει χαμηλή ρήτρα η οποία δεν είναι απαγορευτική σε περίπτωση που οι «πράσινοι» έχουν άλλες σκέψεις για τη θέση του προπονητή.

Το θέμα του Κάτας με τον Παναθηναϊκό παρακολουθεί και η ομοσπονδία του Ισραήλ καθώς σε περίπτωση που αποχωρήσει ο 47χρονος τεχνικός από το «τριφύλλι» (σ.σ. το πιο λογικό σενάριο την προκειμένη στιγμή) θα ανανεώσει και το συμβόλαιο μαζί του. Αν και έχει στο κάδρο τους Γκάι Γκούντες και Αριέλ Μπέιτ-Χάλαμι, πρώτη επιλογή ήταν και παραμένει η ανανέωση του Κάτας.

Το όνομα του Δημήτρη Πρίφτη πάντα ήταν ψηλά στη λίστα της «πράσινης» διοίκησης (σ.σ. ακόμα και πριν από την πρόσληψη του Κάτας) για τη θέση του πάγκου και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις εντός των επόμενων ημερών. Ο Κάτας αναμένεται να μιλήσει άμεσα με τους ιθύνοντες την ΚΑΕ και στη συνέχεια να επιστρέψει στο Ισραήλ, εκεί όπου έχει μεταβεί ο συνεργάτης του, Λίορ Λούμπιν. Παράλληλα αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και οι συζητήσεις για τις ανανεώσεις των Παπαπέτρου και Μήτογλου, οι οποίοι έχουν «κεντρίσει» ήδη το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων.