Ο Γιόκιτς MVP της σεζόν στο ΝΒΑ!

jok

Ο Νίκολα Γιόκιτς έγραψε τη δική του ιστορία στο ΝΒΑ κατακτώντας το βραβείο του φετινού MVP της regular season!

Μετά το «back to back» του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο Νίκολα Γιόκιτς αποτελεί τον πολυτιμότερο παίκτη του ΝΒΑ «γράφοντας» μια σειρά από ρεκόρ και επιτεύγματα!

Συγκεκριμένα μετά τους Στιβ Νας (2005-06) και Ντιρκ Νοβίτσκι (2006-07) έγινε ο επόμενος international παίκτης μαζί με τον Έλληνα σούπερ σταρ που κατακτούν σερί MVP βραβεία στο ΝΒΑ και ο 6ος στο σύνολο. Είχαν προηγηθεί οι Αντετοκούνμπο, Ολάζουον, Νας, Ντάνκαν και Νοβίτσκι.

Έχει και συνέχεια: Μετά τον Σακίλ Ο' Νιλ έγινε ο δεύτερος σέντερ που στέφθηκε πολυτιμότερος παίκτης στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη και ο πρώτος μετά τον Κόμπι Μπράιαντ (τη σεζόν 2007-08) που αγωνίστηκε σε όλα τα ματς της κανονικής περιόδου!

Καθίστε έχει και... συνέχεια καθώς κατέκτησε το βραβείο του MVP έχοντας επιλεχθεί στη χαμηλότερη θέση του draft (νο 41 το 2014) από οποιονδήποτε άλλον στην ιστορία του ΝΒΑ!

Την ανακοίνωση για την ανάδειξή του σε πολυτιμότερο παίκτη έκανε ο Άνταμ Σίλβερ, μέσω σύνδεσης στο ξενοδοχείο όπου βρίσκονται οι Νάγκετς με αποτέλεσμα να γνωρίσει την αποθέωση από τους συμπαίκτες του.

Ο Νίκολα Γιόκιτς αγωνίστηκε και στα 72 ματς της σεζόν έχοντας κατά μέσο όρο 26,4 πόντους, 10,8 ριμπάουντ, 8,3 ασίστ, 1,3 κλεψίματα και σουτάροντας με 61% στα δίποντα, 39% στα τρίποντα και 87% στις βολές!