«Καθάρισε» ο Πέτεγουεϊ για το Περιστέρι

212000

Το Περιστέρι που δεν είχε τους Χάροου (εκτός με θλάση) και Γκρέι (αποχώρησε για Ισραήλ), τον Μάντζαρη να παίζει με… ένα πόδι και τον Βασιλόπουλο να τραυματίζεται στο πρώτο ημίχρονο, επικράτησε της Ρίτας στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» με 81-74.

Κορυφαίος για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη ήταν ο Αμερικανός φόργουορντ που σταμάτησε στους 25 πόντους (4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), έχοντας στον απολογισμό του εξαιρετικά καρφώματα στο πρώτο ημίχρονο, ενώ άξιο συμπαραστάτης του ήταν ο Τζέι Κρόκετ με 19 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και εκπληκτικές άμυνες. Ωστόσο, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον Βαγγέλη Μάντζαρη που παίζοντας με πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο και χωρίς προπονήσεις, οργάνωσε άριστα το παιχνίδι, παίζοντας 16:30 λεπτά ενώ στο τέλος αποχώρησε κι αυτός τραυματίας!

Από πλευράς της λιθουανικής ομάδας, κορυφαίοι ήταν οι Γκάουντλοκ (23π.) και Εντούρ (15π., 6ρ.). Πλέον, το Περιστέρι θέλει ήττα της Ρίγας στην έδρα του Στρασβούργου (13/1, 21:30) και την τελευταία αγωνιστική να επικρατήσει το ίδιο στο Περιστέρι με διαφορά τριών πόντων και πάνω

Το ματς

Με το Περιστέρι να παρουσιάζεται στα πρώτα λεπτά εκτός κλίματος του αγώνα, η Ρίτας βρήκε την ευκαιρία να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης και με εκφραστή τον Γκάουντλοκ προηγήθηκε με 13-4 και 10-20, αναγκάζοντας τον Αργύρη Πεδουλάκη σε τάιμ-άουτ. Οι παίκτες του αφυπνίστηκαν, ενώ πολύ νωρίς «επιστρατεύτηκε» ο ανέτοιμος Μάντζαρης, που είχε ενοχλήσεις στο γόνατο. Η άμυνα έσφιξε, η οργάνωση έγινε καλύτερη στην επίθεση, βγήκαν αιφνιδιασμοί, παίρνοντας εύκολους πόντους και με κάρφωμα του Πέτεγουεϊ (10 πόντους στο δεκάλεπτο) στη λήξη της περιόδου, το Περιστέρι προηγήθηκε μάλιστα με 23-22.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, ωστόσο η ομάδα του Πεδουλάκη υποχρεώνοντας σε λάθη τους Λιθουανούς έβγαλαν νέους αιφνιδιασμούς, με αποτέλεσμα το 32-33 να γίνει 51-36 μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου. Κορυφαίοι σε αυτό το διάστημα ήταν οι Πέτεγουεϊ και Κρόκετ που είχαν μετατρέψει σε σόου την ανήμπορη άμυνα της Ρίτας.

Ωστόσο, τα προβλήματα των Περιστεριωτών άρχισαν να επηρεάζουν τους γηπεδούχους, καθώς ούτε ο Βασιλόπουλος μπόρεσε να παίξει στο δεύτερο ημίχρονο και στην επίθεση υπήρχαν σημαντικά θέματα, με φανερή την έλλειψη καθαρού μυαλού και συγκέντρωσης. Η Ρίτας μύρισε… αίμα και το 53-36 έγινε με συνοπτικές διαδικασίες 57-49, ενώ τα χαμένα ριμπάουντ έφεραν τους φιλοξενούμενους με τη λήξη της περιόδου στο σουτ (59-57).

Στην τελευταία περίοδο, Πέτεγουεϊ και Μπουρούσης με δύο τρίποντα έδωσαν επιθετικές ανάσες (67-59), ενώ παρά το τάιμ-άουτ της Ρίτας, το Περιστέρι επανέφερε τη διαφορά σε διψήφια τιμή (70-59) με συνεχόμενους πόντους του Κρόκετ, που έκανε ό,τι ήθελε στην αντίπαλη ρακέτα, ενώ και με τρίποντο έγραψε το 73-60. Σε εκείνο το σημείο ο Γκάουντλοκ πήρε πάνω του την τελευταία προσπάθεια των Λιθουανών για επιστροφή με συνεχόμενους πόντους από την περιφέρεια και διαμόρφωσε το 75-71. Ωστόσο, και πάλι ο Πέτεγουεϊ με δύο προσωπικές φάσεις «καθάρισε» το ματς, οδηγώντας το Περιστέρι στη νίκη με 81-74.