Φόστερ, Μακ και Σαντ-Ρος... αγνοούνται επιθετικά

2995502 1

Η EuroLeague Greece στέκεται στα τελευταία έξι ματς του Παναθηναϊκού όπου μετράει πέντε ήττες και μόλις νίκη και υπογραμμίζει την επιθετική «εξαφάνιση» των τριών (από τους τέσσερις) ξένων γκαρντ της ομάδας.

 Αφήνουμε εκτός τον Νεμάνια Νέντοβιτς! Αυτός είναι μια κατηγορία μόνος του στον φετινό Παναθηναϊκό. Μπορεί απέναντι στην Ζενίτ να μην βρέθηκε στη μέρα του, αλλά πρόκειται για τον παίκτη ο οποίος κάνει την διαφορά στην φετινή ομάδα. Άλλωστε μαζί με τον Παπαπέτρου αποτελούν τις δύο πιο ποιοτικές μονάδες του φετινού ρόστερ, με τους Μήτογλου και Παπαγιάννη να ακολουθούν.

Όμως δεν βάζουμε στην εξίσωση τους Έλληνες αλλά τους ξένους. Και δη τους γκαρντ οι οποίοι, με εξαίρεση τον Σέρβο, δεν έχουν βοηθήσει καθόλου. Στα έξι τελευταία ματς οι «πράσινοι» μετρούν πέντε ήττες και είναι μια περίοδος όπου τα υπόλοιπα ξένα γκαρντ του Παναθηναϊκού όπως είναι οι Σέλβιν Μακ, Μάρκους Φόστερ και Χάουαρντ Σαντ-Ρος να μην έχουν βοηθήσει ούτε στο ελάχιστο.

Μπορεί ο άλλοτε ΝΒΑer να βρίσκεται μισό σκαλί πιο ψηλά, αλλά δεν παύει η απόδοσή του να έχει πέσει δραματικά στην επίθεση συγκριτικά με το πώς ξεκίνησε. Αντίθετα οι Φόστερ και Σαντ-Ρος έχουν πάρει για... τα καλά τον κατήφορο, ειδικά τον τελευταίο μήνα και με εξαίρεση από ένα ανεκτό ματς από τον καθένα τους!

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κουβανός σκοράρει σε αυτά τα παιχνίδια με 4,6 πόντους κατά μέσο όρο έχοντας 7/16 δίποντα και 4/19 τρίποντα, την ώρα που ο Φόστερ δεν παίρνει προσπάθειες, απόρροια και του μειωμένου χρόνου συμμετοχής του λόγω των πολλών αμυντικών λαθών. Συγκεκριμένα ο Αμερικανός σκοράρει μόλις 3,8 πόντους ενώ έχει να «διψήφιο» νούμερο στη στατιστική του από τις 15 Οκτωβρίου και το καλύτερο φετινό του παιχνίδι κόντρα στην Μπαρτσελόνα εκτός έδρας (24π.)

Ο Μακ από τη πλευρά του έχει στο ίδιο χρονικό διάστημα 7,4 πόντους αν και απέναντι στη Ζενίτ πραγματοποίησε το χειρότερο -επιθετικά- παιχνίδι του από τη μέρα που συμφώνησε με τους «πράσινους». Είναι γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός γενικά δεν παίρνει πολλές επιθετικές βοήθειες από τους ξένους του και η γλώσσα των αριθμών έρχεται για να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές.

Είπαμε: Εξαιρείται ο Νεμάνια Νέντοβιτς ο οποίος τον τελευταίο μήνα έχει κατά μέσο όρο 19,1 πόντους ενώ απέναντι στην ομάδα της Αγίας Πετρούπολης έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό πόντων μετά τις 17 Νοεμβρίου και το ματς με τη Βαλένθια στη «La Fonteta». Φανταστείτε: Ο ένας σκοράρει τον τελευταίο μήνα 19,1 πόντους, ενώ οι υπόλοιποι πέντε ξένοι του Παναθηναϊκού (Μακ, Φόστερ, Σαντ-Ρος, Μπέντιλ, Ουάιτ) έχοντας 25,6 πόντους στο σύνολο...