Ο Έντουαρντς στην κορυφή του draft, στο 17 ο Ποκουσέφσκι!

graphic nbadraftlb2

Πέρσι ήταν ο Ζάιον Ουίλιαμσον ο παίκτης που είχε την τιμή να επιλεγεί στην πρώτη θέση των ΝΒΑ Drafts.

Φέτος, ο παίκτης που θα έχει να καυχιέται πως αποτέλεσε την πρώτη επιλογή στην εφετινή διαδικασία είναι ο Άντονι Έντουαρντς.

Τον 19χρονο σούτινγκ γκαρντ από την Τζόρτζια επέλεξαν οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς.Στο νούμερο 2 οι Γουόριορς διάλεξαν τον Τζέιμ Γουάιζμαν, 19χρονος σέντερ ύψους 2.16, και στην τρίτη θέση οι Χόρνετς επέλεξαν τον ΛαΜέλο Μπολ, μετά από σχετική εισήγηση του Μάικλ Τζόρνταν.

Πρώτος ευρωπαϊος ήταν ο Γάλλος, Κίλιαν Χέιζ ο οποίος αγωνιζόταν στην Ουλμ και τον επέλεξαν οι Πίστονς στο νούμερο 7.Ο Ισραηλινός, Ντένι Αβντιγια ο οποίος ήταν –βάσει των εκτιμήσεων- ο Ευρωπαίος που θα βρισκόταν στην υψηλότερη θέση των ντραφτ τελικά επελέγη στο νούμερο 9 από τους Ουίζαρντς.

Αντίστροφα για την είσοδό του στο ΝΒΑ μετράει πλέον από σήμερα τα ξημερώματα ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι. Ο νεαρός άσους του Ολυμπιακού επελέγη στο νούμερο 17 των ντραφτ από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς οι οποίοι όμως έχουν έχει ήδη σε συμφωνία με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, για την ανταλλαγή του.

Οι Θάντερ για να ανέβουν σε αυτή την επιλογή, και να κάνουν δικό τους τον Ποκουσέφσκι έδωσαν τον Ρούμπιο και τις επιλογές 25 και 26 στους Τιμπεργουλβς για να κάνουν δικό τους τον 18χρονο Σέρβο.