O Μάρει κρατάει τους Νάγκετς στο παιχνίδι (vid)

murray

Με τους Λέικερς να έχουν μειώσει από το -20 στο -4 ο Τζαμάλ Μάρεϊ με δύο τρίποντα και μία ασίστ καθάρισε για τους Νάγκετς. Η ομάδα του Ντένβερ επικράτησε με 114-106 και μείωσε σε 2-1 στους τελικούς της Δύσης.

Ένας ακόμα μεγάλος τελικός με συγκινήσεις και ανατροπές ήταν ο τρίτος της Δύσης ανάμεσα στους Νάγκετς και τους Λέικερς. Η ομάδα του Ντένβερ επικράτησε με 114-106, μείωσε σε 2-1 τις νίκες, ωστόσο το... έμφραγμα έκανε για τα καλά την εμφάνισή του στην ομάδα του Μάικλ Μαλόουν. Ένα έμφραγμα που δεν υπήρξε χάρι στον Τζαμάλ Μάρεϊ. Ο γκαρντ των Νάγκετς την στιγμή που οι... λιμνάνθρωποι είχαν μειώσει στους 4 ενώ είχαν φτάσει να χάνουν ακόμα και με 20, με δύο τρίποντα και μία ασίστ έδωσε τέλος σε κάθε ελπίδα που είχαν οι αντίπαλοί του και έδειξε πως φέτος είναι η χρονιά του.

Μέχρι να φτάσουμε στο ματς αυτό είδαμε πολλά πράγματα. Είδαμε τους τυπικά γηπεδούχους να ξεκινάνε εντυπωσιακά την δεύτερη περίοδο και με ένα σερί 15-2 και στην συνέχεια 23-5 να δείχνουν πως θα φτάσουν άνετα στη νίκη. Μάλιστα στο 91-71 έγιναν η μόνη ομάδα στα φετινά playoffs που βρέθηκε να προηγείται της παρέας του ΛεΜπρόν με 20 πόντους. Μια παρέα του ΛεΜπρόν που τα περίμενε όλα από τον Βασιλιά και τον Ντέιβις, καθώς κανείς άλλος δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Αυτοί οι δύο πάντως πήγαν να κάνουν την επική ανατροπή, όταν στο 97-77 οδήγησαν την ομάδα του Λος Άντζελες σε ένα εντυπωσιακό 19-2 μόλις σε 4 λεπτά.

Από εκείνο το σημείο είχαμε ντέρμπι με νευρικότητα και λάθη για να φτάσουμε στο 103-99, όπου μίλησε ο Μάρεϊ. Ο Καναδός όπως αναφέραμε αρχικά ευστόχησε σε τρίποντο, στην συνέχεια έδωσε ασίστ για κάρφωμα στον Γκραντ και με νέο τρίποντο έδωσε τέλος στον αγώνα, με τους Λέικερς που έκαναν τεράστια προσπάθεια για την επική ανατροπή, να μην έχουν πλέον τις δυνάμεις να απαντήσουν. Έτσι είχαμε το 2-1 με την σειρά των τελικών της Δύσης να αποκτά και πάλι μεγάλο ενδιαφέρον. 

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Μάρεϊ που σταμάτησε στους 28 πόντους έχοντας επίσης και 12 ασίστ και 8 ριμπάουντ, ενώ τον ακολούθησε ο φοβερός σήμερα Γκραντ με 26. Επίσης ο Γιόκιτς είχε 22 με 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ και θετικότατος ήταν και ο Μόρις με 14 πόντους. Για τους ηττημένους εντυπωσιακός με νέο triple double ήταν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς. Ο Βασιλιάς είχε 30 πόντους, 11 ασίστ και 10 ριμπάουντ, ενώ ακόμα έριξε 2 τάπες και είχε και 2 κλεψίματα. Τι άλλο να έκανε; Δίπλα του ο Άντονι Ντέιβις με 27 πόντους και μετά όπως είπαμε, το χάος...

Δωδεκάλεπτα: 29-27, 63-53, 93-75, 114-106.