«Κλείδωσε» το Προολυμπιακό του 2021

ethniki omada ellada basket akropolis 17082019

Η Ελλάδα θα διεκδικήσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στη Βικτόρια του Καναδά το διάστημα 29 Ιουνίου - 4 Ιουλίου 2021 αφού η FIBA ανακοίνωσε τις ημερομηνίες των Προολυμπιακών Τουρνουά.

FIBA εξασφάλισε παράταση για τη διεξαγωγή του Προολυμπιακού τουρνουά καθώς η καταληκτική ημερομηνία για τη δήλωση των ομάδων και των συμμετεχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ήταν η τελευταία ημέρα του Ιουνίου 2021. 

Ωστόσο, προκειμένου να ενισχύσει την ομαλή διεξαγωγή των εγχώριων πρωταθλημάτων αλλά και το διάστημα ανάπαυσης των παικτών, η FIBA ζήτησε από τη ΔΟΕ να ολοκληρωθούν τα Προολυμπιακά τουρνουά της στις 4 Ιουλίου και το αίτημά της έγινε δεκτό.

Πρακτικά αυτό σημαίνει, ότι σε σχέση με φέτος, οι παίκτες θα έχουν επιπλέον μία εβδομάδα ξεκούρασης.

Για αυτό το λόγο, ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής και ο πρόεδρος της FIBA, Χαμανέ Νιανγκ, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.  

Τα Προολυμπιακά τουρνουά (29 Ιουνίου - 4 Ιουλίου 2021)

Bελιγράδι

GROUP A: Σερβία, Δομινικανή Δημοκρατία, Νέα Ζηλανδία

GROUP B: Ιταλία, Πουέρτο Ρίκο, Σενεγάλη

Κάουνας

GROUP A: Λιθουανία, Βενεζουέλα, Νότια Κορέα

GROUP B: Πολωνία, Σλοβενία, Ανγκόλα

Σπλιτ

GROUP A: Ρωσία, Γερμανία, Μεξικό

GROUP B: Κροατία, Βραζιλία, Τυνησία

Βικτόρια

GROUP A: Καναδάς, Ελλάδα, Κίνα

GROUP B: Τσεχία, Τουρκία, Ουρουγουάη 

* Στην επόμενη φάση προκρίνονται οι δύο πρώτοι από κάθε group και παίζουν χιαστί με το άλλο group του Προολυμπιακού τουρνουά σε μονό νοκ άουτ αγώνα. Οι νικητές κάθε Προολυμπιακού τουρνουά προκρίνονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.