Η μεγάλη, χαμένη, ευκαιρία του ΠΑΟΚ (pics & vids)

2657095 1

Πριν από ακριβώς 27 χρόνια, ο ΠΑΟΚ έχανε την μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο ΣΕΦ αφού στον ημιτελικό γνώριζε την ήττα από την Μπενετόν Τρεβίζο και έμενε εκτός νυμφώνος. 

 Ήταν Μεγάλη Τρίτη 13 Απριλίου 1993. Μετά τις τρεις αποτυχημένες προσπάθειες του Άρη σε Γάνδη, Μόναχο και Σαραγόσα, την ελληνική σκυτάλη σε Final 4 ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έπαιρνε ο ΠΑΟΚ στην Αθήνα,.

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας είχε την μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο, αλλά έμελλε να χάσει ένα (σχεδόν) δικό του παιχνίδι. Για την ακρίβεια υπολόγιζε χωρίς τον Μάσιμο Ιακοπίνι, ο οποίος με τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα κατάφερε να γυρίσει μόνος του το ματς που είχε αρχίσει να γέρνει στη μεριά του ΠΑΟΚ, ενώ είδε τον Πρέλεβιτς να αστοχεί στο πιο κρίσιμο σουτ του ημιτελικού.

Αποτέλεσμα; Με το σκορ στο 77-77 η Μπενετόν Τρεβίζο να έχει την τελευταία επίθεση στα χέρια της και ο Μαουρίτσιο Ραγκάτσι με σουτ από τη γωνία να «γράφει» το 77-79 για την ιταλική ομάδα και να... γκρεμίζει τα όνειρα των παικτών και των φιλάθλων του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της ιστορίας τους! 

Στον άλλον ημιτελικό η Λιμόζ του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς έκανε την έκπληξη καθώς κέρδιζε τη Ρεάλ Μαδρίτης με 62-52 (Γιανγκ 20, Ντακουρί 14 - Σαμπόνις 19, Μπιριούκοφ 10) και έβαζε μεγαλύτερη ακόμα στεναχώρια στις τάξεις του ΠΑΟΚ γι' αυτόν τον αποκλεισμό. Αν μη τι άλλο ήταν η χαμένη ευκαιρία του ΠΑΟΚ για να σκαρφαλώσει στην κορυφή της Ευρώπης!

ΜΠΕΝΕΤΟΝ (Πέταρ Σκάνσι): Ρουσκόνι 23, Ιακοπίνι 17 (5), Κούκοτς 15 (10ασ.), Τιγκλ 9, Βιανίνι 7, Ραγκάτσι 5 (1), Μιάν 3 (1), Πελεκάνι, Σκαρόνε

ΠΑΟΚ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Πρέλεβιτς 21 (0/5τρ.), Λέβινγκστον 18 (12ριμπ.), Μπάρλοου 14, Κόρφας 12 (4), Φασούλας 9 (10ριμπ.), Μπουντούρης 3 (1), Φιλίππου, Μπαλογιάννης, Μαματζιόλας, Κουκλάκης.