Όταν ο Σπανούλης έγινε πρώτος σκόρερ στην Α1! (vid)

1888653 1

Πριν από ακριβώς δύο χρόνια, ο Βασίλης Σπανούλης έγραψε ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ καθώς περνούσε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ του επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Ήταν 13 Απριλίου 2018 και η αναμέτρηση του Ολυμπιακού στο κλειστό της Νέας Σμύρνης κόντρα στον Πανιώνιο. 

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήθελε μόλις 9 πόντους, στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, για να ξεπεράσει τον Νίκο Χατζή και τους πέτυχε. Το ρεκόρ ήλθε στα 2'33" για το τέλος της τρίτης περιόδου με 2/2 βολές με αποτέλεσμα να διακοπεί το παιχνίδι προς τιμήν του! Συμπαίκτες και αντίπαλοι έσπευσαν να συγχαρούν τον αρχηγό και ηγέτη του Ολυμπιακού για την τεράστια επιτυχία του.

Συγκεκριμένα με αυτές τις βολές έφτανε τους 5.201 πόντους στην καριέρα του από καταβολής ΕΣΑΚΕ και άφηνε στην δεύτερη θέση τον Νίκο Χατζή, ο οποίος είχε κλείσει την καριέρα του με 5.200 πόντους. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ξεκίνησε την καριέρα του στην Α1 με την φανέλα του Αμαρουσίου και η πρώτη του συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία ήταν την σεζόν 2001/02 κόντρα στον ΠΑΟΚ. Έμεινε στο παρκέ για 8' λεπτά και 18'' δευτερόλεπτα και μέτρησε 2 πόντους και 1 ασίστ.

Βέβαια πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο ελληνικό μπάσκετ είναι ο Νίκος Γκάλης, ο οποίος είχε πετύχει συνολικά στην καριέρα του με τις φανέλες του Άρη και του Παναθηναϊκού 12.714 πόντους, ενώ δεύτερος είναι ο Βασίλης Γκούμας με 11.030 πόντους.