Κουρτινάιτις: «Αν η ΤΣΣΚΑ ήταν 1η στην VTB θα είχε επικυρωθεί η βαθμολογία!»

981511

«Πυρ και μανία» ήταν ο Ρίμας Κουρτινάιτις λέγοντας ότι ο λόγος που δεν επικυρώθηκε η βαθμολογία στην VTB ήταν επειδή δεν βρίσκονταν στην πρώτη θέση η ΤΣΣΚΑ Μόσχας! 

Όπως είναι γνωστό η Χίμκι ήταν εκείνη που οδηγούσε την κούρσα στην VTB και σε περίπτωση που η διοργανώτρια αρχή επικύρωνε την βαθμολογία θα είχε στεφθεί και πρωταθλήτρια. Κάτι που δεν έγινε ποτέ με αποτέλεσμα να κάνει έξαλλο τον Ρίμας Κουρτινάιτις: «Όλοι ξέρουμε ότι αν δεν πάρει το πρωτάθλημα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα έρθει η καταστροφή. Ήμασταν έτοιμοι φέτος. Ο τρόπος παιχνιδιού μας ήταν τέτοιος που θα τα καταφέρναμε. Είχαμε την προοπτική να παλέψουμε εναντίον της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Δεν κοιτάζω μπροστά, αλλά σίγουρα είχαμε φιλοδοξίες. Στην VTB δεν μπορούν να παίξουν 9 ξένοι παίκτες όπως στην Εuroleague και πρέπει να έχεις Ρώσους παίκτες. Και γι' αυτόν τον λόγο η θέση μας στο πρωτάθλημα ήταν καλύτερη από της ΤΣΣΚΑ» σχολίασε στην ιστοσελίδα «15min» ο Λιθουανός τεχνικός και κατέληξε:

«Η Ούνικς, η Λοκομοτίβ, η Ζενίτ επίσης παίζουν στην VTB. Είναι και αυτές διεκδικήτριες του τίτλου και πρέπει να τις σεβόμαστε. Όμως η VTB πήρε αυτή την απόφαση. Δεν έχω αμφιβολία ότι αν η ΤΣΣΚΑ ήταν πρώτη, η βαθμολογία θα είχε επικυρωθεί. Δεν το αμφισβητώ. Όλη η λίγκα εξαρτάται από το πώς παίζει η ΤΣΣΚΑ.»