Πιτίνο: «Δεν θα κοιμηθώ απόψε, μου θυμίζει τις μέρες μου στο NCAA»

ghghhghghgg

Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε στη media day ενόψει ΤΣΣΚΑ (5/3) και έδειξε τον ενθουσιασμό του για το ματς με τους Ρώσους, ενώ επανέλαβε πως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να έχει την νοοτροπία των Σπαρτιατών για να νικήσει τους Ρώσους.

 Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Ρικ Πιτίνο στη media day ενόψει του ματς με την ΤΣΣΚΑ (5/3) για την 28η αγωνιστική της Euroleague.

Αρχικά ανέφερε: «Ήταν μια δύσκολη ήττα. Με το σκορ στο 67-67 παίξαμε εξαιρετική άμυνα, αλλά ο Παπανικολάου έβαλε ένα τρελό σουτ. Οι δυο γκαρντ που έφεραν έπαιξαν εξαιρετικά και τους αξίζουν τα εύσημα

Για το δύσκολο πρόγραμμα του Παναθηναϊκού που έρχεται και τους λόγους των ηττών: «Χθες είχαμε ένα εξαιρετικό ματς. Μας κέρδισαν με κάποιες σημαντικές φάσεις που έβγαλαν. Κόντρα στη Βαλένθια και τον Ερυθρό Αστέρα ήμουν απογοητευμένος, ταραγμένος. Αυτή τη στιγμή νιώθω ενθουσιασμένος. Είναι θέμα πώς βλέπεις το ποτήρι. Πρέπει να πάρουμε 2-3 νίκες, για να μπούμε στα playoffs. Αυτό είναι το καλύτερο αίσθημα στον κόσμο. Δεν θα κοιμηθώ απόψε. Ανυπομονώ για το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ. Μου θυμίζει τις εποχές τότε που βρισκόμουν στο NCAA. Όλοι είναι ενθουσιασμένοι, πρέπει να κάνουμε 3-4 νίκες στα ματς που έμειναν και είναι πολύ δύσκολο. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι διασκεδαστικό. Είναι πρόκληση. Έχουμε την ΤΣΣΚΑ, την Μακάμπι, την Χίμκι, τη Φενέρ, τη Μπασκόνια. Τελειώνει η σεζόν, πολλές ομάδες στις ΗΠΑ είναι στην ίδια θέση. Αν δεν κάνεις νίκες, δεν θα μπεις στο τουρνουά (playoffs). Πρέπει να κάνουμε 3 νίκες». 

Για το μήνυμά του στο Twitter για τους Σπαρτιάτες: «Έβλεπα ένα σόου για τους Σπαρτιάτες. Ήταν λιγότεροι. Χρειαζόμαστε αυτή τη νοοτροπία που είχαν. Αν δεν τους είχαν προδώσει, μπορεί να είχαν κερδίσει. Θέλουμε την νοοτροπία και τη συμπεριφορά των Σπαρτιατών, για να νικήσουμε την ΤΣΣΚΑ και τη Φενέρ».

Για τα τρίποντα στο ΣΕΦ: «Συνήθως αν έχεις 1/20 τρίποντα θα σε... διαλύσουν. Ήμασταν όμως πολύ κοντά στο να πάρουμε τη νίκη. Αυτό σημαίνει πως κάναμε άλλα πράγματα καλύτερα. Ανυπομονώ για το ματς κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Θα είναι συναρπαστικό». 

Για το που θα κριθεί το ματς με την ΤΣΣΚΑ: «Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει. Κάναμε καλά ματς κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Πήραμε το ματς, αλλά θα μπορούσαν να κερδίσουν κι αυτοί. Δεν πρέπει να στεναχωρηθούμε μετά την ήττα μας. Δίνουμε τα εύσημα στον αντίπαλό μας και πάμε παρακάτω».