Πιτίνο: «Δική μου απόφαση να μην παίξει ο Παππάς»

pitino pointing web thumb large

Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε για τα «κλειδιά» του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (03/03, 21:30) και την απόφασή του να μείνει ο Νίκος Παππάς εκτός.

Ο Αμερικανός προπονητής είπε αρχικά στη Media Day: «Πρέπει να κερδίσουμε τέσσερα ματς, για να προκριθούμε. Και είναι πολύ δύσκολα παιχνίδια. Πολύ δύσκολο το πρόγραμμα. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι, ειδικά απέναντι σε μια ομάδα που είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλά στο Τελ Αβίβ και θα έπρεπε να έχει κερδίσει μέσα στην Μακάμπι».

Για το ματς του πρώτου γύρου, σχολίασε: «Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ παίξαμε πολύ καλά, αλλά στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έκανε μια μεγάλη αντεπίθεση. Ο Ράις ήταν ο παίκτης που μας κράτησε και μας βοήθησε πολύ. Στον αυριανό αγώνα θα κερδίσει η ομάδα που θα παίξει την καλύτερη άμυνα, θα μείνει προσηλωμένη στο πλάνο της και θα κάνει σωστά τα βασικά του παιχνιδιού. Και ειδικά εμείς, που παίζουμε εκτός έδρας θα πρέπει να βάλουμε και μεγάλα σουτ. Έχω πει κι άλλες φορές στο παρελθόν πως τα "κλειδιά" είναι δύο. Να μείνουμε κάτω από τα 10 λάθη και να μην δώσουμε δεύτερες επιθέσεις. Αν το κάνουμε αυτό, θα παίξουμε καλό μπάσκετ και θα έχουμε πιθανότητες πολλές για την νίκη».

Για τον Νίκο Παππά υποστήριξε: «Ο Παππάς με δική μου απόφαση δεν θα παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας».