Λύγισε στην ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα

235352

Παρότι παρατάχθηκε δίχως τον πολύτιμο Μιλουτίνοφ, ο Ολυμπιακός έδειξε μαχητική διάθεση στην έδρα της Μπαρτσελόνα, ωστόσο πλήρωσε την κακή του τρίτη περίοδο και υποκλίθηκε στην ανωτερότητα των Καταλανών για την ήττα 90-80.

Κέρδος για την ομάδα του Κεμζούρα ηαπόδοση των Ριντ (15 πόντοι), Βεζένκοβ (14 πόντοι) και Παπανικολάου (14 πόντοι), ενώ ο Σπανούλης έμεινε στους 2 πόντους και δεν κατάφερε να ανέλθει στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκας.

Στο 6-10 υποχώρησαν οι «ερυθρόλευκοι», που χάνουν επαφή με την οκτάδα και θα τα παίξουν όλα για όλα στις επόμενες 4 αγωνιστικές. Δήμιος των Πειραιωτών ο Μίροτιτς, ο οποίος σημείωσε 21 πόντους και κατέβασε 15 ριμπάουντ.

Το ματς
Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά νευρικές και άστοχες στα πρώτα λεπτά, με την Μπαρτσελόνα βρίσκει ρυθμό πιο... γρήγορα και να ξεφεύγει με +7 (9-2 στο 5’). Οι «μπλαουγκράνα» εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη και το επιθετικό μπλοκάρισμα του Ολυμπιακού, γι’ αυτό και ξέφυγαν με διψήφια διαφορά (16-6 στο 7’) έχοντας τον Μίροτιτς σε μεγάλη βραδιά.

Ο ικανότατος φόργουορντ έφερε την ομάδα του μέχρι και το +12 (20-8 στο 9’), ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν και το μάζεψαν κάπως στο φινάλε της πρώτης περιόδου (20-12) κι ενώ υστέρησαν στον τομέα των ριμπάουντ (6 έναντι 13) σε αυτό το διάστημα.

Παρ’ όλα αυτά, το δεύτερο δεκάλεπτο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο, με την ομάδα του Κεμζούρα να κυριαρχεί απόλυτα χάρη στο second unit της. Με τους Ρούμπιτ, Βεζένκοβ και Παπανικολάου να έρχονται από τον πάγκο και να προσφέρουν με την ενέργειά τους σε άμυνα και επίθεση, οι Πειραιώτες πλησίασαν στο -3 (22-19 στο 13’).

Οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν βρει αυτοπεποίθηση και κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ χάρη σε επιμέρους 13-2 (29-34 στο 17’) κι ενώ περιόρισαν σημαντικά τα ατού των γηπεδούχων. Κάπου εκεί ωστόσο οι Καταλανοί αφυπνίστηκαν και βρήκαν λύσεις στο πρόσωπο του Κούριτς, ο οποίος τους τράβηξε από το χέρι για την ανατροπή του σκηνικού στο φινάλε του ημιχρόνου (40-39).

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό για τους «ερυθρόλευκους», που απώλεσαν τελείως τη συγκέντρωσή τους και υπέπεσαν σε 8 λάθη, ενώ παρασύρθηκαν στο ρυθμό των γηπεδούχων. Με σερί 12-0, η Μπαρτσελόνα μετέτρεψε το 44-43 (22’) σε 56-43 (25’) και έβαλε τις βάσεις για την επικράτησή της.

Ούτε το «δώρο» του Πέσιτς, ο οποίος αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές για έντονες διαμαρτυρίες, στάθηκε ικανό να δώσει ώθηση στον Ολυμπιακό, που αδυνατούσε να πλησιάσει σε διαφορά μικρότερη των 9 πόντων (62-53 στο 28’). Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους «μπλαουγκράνα» στο +11 (69-58).

Με τους Κούριτς και Ντιλέινι να μπαίνουν στην εξίσωση, οι Καταλανοί ξεκίνησαν φουριόζοι στην τέταρτη περίοδο και ουσιαστικά καθάρισαν την υπόθεση νίκη: με δύο βολές του δεύτερου, η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +20 (80-60 στο 35’).