Προτάθηκε ο Τσάλμερς, ψάχνεται και για Έλις ο Ολυμπιακός!

ts

Αλλαγές και μάλιστα άμεσα αναμένονται στον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να «γλυκοκοιτάζουν» την περίπτωση του Μάριο Τσάλμερς που υπήρξε συμπαίκτης του ΛεΜπρόν Τζέιμς στους Μαϊάμι Χιτ, όπως επίσης και αυτήν του Οκτάβιους Έλις του Προμηθέα, ο οποίος ωστόσο  δεσμεύεται με συμβόλαιο. 

 Η διοίκηση του Ολυμπιακού αποφάσισε να συνεχίσει τη συνεργασία με τον Κεστούτις Κεμζούρα μέχρι το τέλος της σεζόν και αυτομάτως λύθηκε το θέμα που είχε προτεραιότητα. Οι «ερυθρόλευκοι» δε θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε κίνηση αν δεν ήξεραν τον άνθρωπο που θα τους καθοδηγήσει.

Ο Λιθουανός τεχνικός γνωρίζει καλά τις αδυναμίες του ρόστερ και θα προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές ή προσθήκες. Θα πρέπει αν θεωρείται δεδομένο πως θα αποκτηθούν ένα γκαρντ που να δημιουργεί και ένα αθλητικό σέντερ. 

Οι ατζέντηδες προτείνουν συνεχώς παίκτες και ένας εξ αυτών είναι ο Μάριο Τσάλμερς που έπαιξε πέρυσι στην Βίρτους. Ο δις πρωταθλητής του ΝΒΑ (Χιτ 2012, 2013) και μία στο NCAA (Κάνσας 2008) είναι ελεύθερος. Στην παρούσα φάση δεν έχει παρθεί η παραμικρή απόφαση από τον Ολυμπιακό ούτε έχει υπάρξει επαφή με κάποιον παίκτη.

Eνα από τα ονόματα που βρίσκεται στη λίστα των «ερυθρόλευκων» είναι και αυτό του Οκτάβιους Έλις του Προμηθέα. Ο Αμερικανός σέντερ αρέσει στον Κεμζούρα και τους συνεργάτες του, ωστόσο πρόκειται για μία περίπτωση που τη δεδομένη στιγμή είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο, αφού δεν έχει γίνει κάποια προσέγγιση ούτε στον παίκτη, ούτε στους Πατρινούς. Από την άλλη, πρόκειται και για μία δύσκολη περίπτωση, καθώς ο 26χρονος σέντερ έχει συμβόλαιο και για να «σπάσει» απαιτείται και η καταβολή του σχετικού buy out.

Από εκεί και πέρα ο Κεμζούρα θα πρέπει να  αποφασίσει αν θα αποχωρήσει κάποιος/κάποιοι παίκτες από την ομάδα. Σε δύσκολη θέση βρίσκονται οι Μπόλντγουιν, Τσέρι και Ρούμπιτ, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως θα αποχωρήσουν κιόλας.