Ο Μποχωρίδης «καθάρισε» στο θρίλερ με τον ΠΑΟΚ!

aris 2

Με πρωταγωνιστή τον Λευτέρη Μποχωρίδη, ο Άρης επικράτησε (85-82, 70-70 κ.α.) του ΠΑΟΚ στην παράταση σ’ ένα παιχνίδι θρίλερ στο Nick Galis Hall. Το παιχνίδι κρίθηκε 2.7’’ πριν το τέλος της παράτασης όπου ο αρχηγός του Άρη ευστόχησε στην πιο κρίσιμη βολή του αγώνα μετά από φάουλ από τον Απόλλωνα Τσόχλα.

 Το στοιχείο της ανετοιμότητας ήταν το πλέον αντιπροσωπευτικό της εικόνας του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο. Ο Άρης χρειάστηκε περίπου ένα δεκάλεπτο για να βρει ρυθμό, ο ΠΑΟΚ δεν το πέτυχε ποτέ. Γιατί τα δύο τρίποντα του Βαγγέλη Μαργαρίτη τα οποία έδωσαν προβάδισμα με +4 (12-16, 8:30) μάλλον ξεγέλασαν. Συνδυάστηκαν με την αστοχία του Άρη στο μακρινό σουτ και το γεγονός ότι οι «κίτρινοι» έβρισκαν σκορ μόνο μέσα από τα λάθη του αντιπάλου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο άλλαξαν οι κανόνες του παιχνιδιού. Ο Άρης έβγαλε αντίδραση, είχε ενέργεια και το μακρινό σουτ (3/7), ενώ ο ΠΑΟΚ πέραν του ότι δεν είχε καθόλου ανάγνωση του παιχνιδιού, μάταια προσπάθησε να βρει πόντους από μακρινή απόσταση (0/7 τρίποντα). Έτσι ο Άρης έτρεξε επιμέρους σκορ 20-4 καθώς από το 16-18 του πρώτου λεπτού της δεύτερης περιόδου, ακούμπησε σε διαφορά 14 πόντων (36-22, 18’). Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 39-28.

Σμιθ και Ουίγκινς άλλαξαν τις ισορροπίες του αγώνα, κυρίως όμως ο ΠΑΟΚ έβαλε ταχύτητα στο παιχνίδι και πήρε τον έλεγχο του ρυθμού από τα χέρια του Άρη. Ο Σμιθ έβαλε οκτώ πόντους, ο Ουίγκινς πρόσθεσε ακόμη έξι και ο Δικέφαλος μείωσε σε 50-44 μετά τη συμπλήρωση επτά λεπτών στο 3ο δεκάλεπτο. Η περίοδος έκλεισε με σκορ 52-48 με καλάθι από τον Απόλλωνα Τσόχλα.

Ο έμπειρος γκαρντ ήταν ο παίκτης που έδωσε διάβασμα και τελική πάσα στον ΠΑΟΚ καθώς έκανε ό,τι ήθελε με τον Γκάρι Τάλτον απέναντί του. Έτσι ο Δικέφαλος ισορρόπησε στο απόλυτο την κατάσταση (59-59) μετά τη συμπλήρωση τεσσάρων λεπτών στην τελευταία περίοδο. Εκεί ο Άρης βρήκε ένα μεγάλο σουτ του Μόρις και τρεις συνεργασίες με τελικό αποδέκτη τον Ντραγκίτσεβιτς (68-61, 38’).

Ο ΠΑΟΚ δεν τα παράτησε και επέστρεψε (68-65), 67’’ πριν το τέλος. Ο Άρης είχε δύο άστοχες επιθέσεις, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να ισοφαρίσει με τρίποντο του Μαργαρίτη, αλλά μείωσε στον πόντο (68-67) με τον Σμιθ, 15’’ πριν το τέλος. Δύο βολές του Γκετσεβίτσιους έδωσαν μαξιλαράκι τριών πόντων στους γηπεδούχους (70-67). Στην κρίσιμη επίθεσή του, ο ΠΑΟΚ βρήκε ελεύθερο τρίποντο (70-70), ο Άρης δεν έκανε φάουλ κι έτσι το παιχνίδι πήγε στην παράταση.

Ο Σμιθ ήταν και πάλι ο άνθρωπος που επέβαλε τους κανόνες του στο παιχνίδι καθώς οι δικοί του πέντε διαδοχικοί πόντοι έδωσαν αέρα τριών πόντων (77-80), 100’’ πριν το τέλος του αγώνα. Ο Άρης δεν έχασε την ψυχραιμία του για να φτάσουμε 42’’ πριν το τέλος με το σκορ στο 80-80. Ο Λιούις έκανε το λάθος, ο Ντραγκίτσεβιτς έκλεψε την μπάλα και έδωσε δύο εύκολους πόντους στην ομάδα του (82-80). Ο Μαργαρίτης ισοφάρισε το παιχνίδι (82-82) 25’’ πριν το τέλος.

Στην τελευταία επίθεση του Άρη, ο Τσόχλας υπέπεσε σε φάουλ στον Μποχωρίδη (σ. σ. ο παίκτης του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε έντονα για τη συγκεκριμένη απόφαση) και ο αρχηγός του Άρη με μία εύστοχη βολή και καλάθι από επιθετικό ριμπάουντ έγραψε τον επίλογο του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 39-28, 52-48, 70-70 (κ.α.), 85-82