Πρώτη και καλύτερη στο «Π. Γιαννακόπουλος» η Αρμάνι!

2206550 1

Η Αρμάνι Μιλάνο επικράτησε της Μακάμπι Τελ Αβίβ στον τελικό του 2ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» με 78-69 και κατέκτησε την πρώτη θέση. Καλύτεροι οι Σέρχιο και Μίτσοφ. 

 Η ιταλική ομάδα ήταν τελικά η μεγάλη νικήτρια του τουρνουά στη μνήμη του μεγάλου παράγοντα του Παναθηναϊκού, κατακτώντας την 1η θέση. Σε ένα παιχνίδι «ορεκτικό» της φετινής EuroLeague, οι παίκτες του Ετόρε Μεσίνα εκμεταλλεύτηκαν ένα καλό διάστημα στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, πήραν διαφορά οκτώ πόντων και μπόρεσαν να φτάσουν στην τελική επικράτηση. Ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ με 18 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών ενώ ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ επιβεβαίωσε και πάλι ότι θα αποτελέσει ένα ισχυρό όπλο της Αρμάνι έχοντας 15 πόντους. «Διψήφιος» για τους νικητές ήταν ο Μπρουκς με 11 πόντους, ενώ από 10 πόντους πρόσθεσαν οι Ντελα Βάλε και Μακ. Για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο Σκότι Ουίλμπεκιν πέτυχε 17 πόντους, ενώ ο Ουόλτερς είχε 11 πόντους από την πλευρά του.  

Το ματς παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και είχε πολλά... σκαμπανεβάσματα στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Οι δύο ομάδες «έφτιαχναν» τα δικά τους momentum και είναι χαρακτηριστικό ότι οι διαφορές που έπαιρναν εξανεμίζονταν αμέσως. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο δεκάλεπτο τον πρώτο λόγο είχε Αρμάνι, όταν και προηγήθηκε με 22-15. Στη συνέχεια η Μακάμπι κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και με ένα επιμέρους 24-16 στην δεύτερη περίοδο να προηγηθεί με 39-38. Μάλιστα κατάφερε να φτάσει τον δείκτη του σκορ και στο +8 στα μέσα της 3ης περιόδου, αλλά ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ ήταν και πάλι εκείνος που δεν έδωσε το δικαίωμα στους αντιπάλους τους να νιώσουν πιο... άνετα. Με αντεπίθεση διαρκείας, η Αρμάνι πήρε το προβάδισμα στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου (63-59) και έκτοτε άρχισε να γίνεται το αφεντικό του τελικού.  Μάλιστα η διαφορά έφτασε και τους 8 πόντους (73-65) ύστερα από τρίποντο του Μίτσοφ στο 36' το οποίο και -ουσιαστικά- έριξε τους... τίτλους τέλους του ματς. 

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 38-39, 57-59, 78-69