O Φριντέτ καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος στην Ευρωλίγκα!

1 65 0

O Τζίμερ Φριντέτ θα κάνει το ντεμπούτο του στην EuroLeague με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και η κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση παρουσίασε τον Αμερικανό σκόρερ του «τριφυλλιού» ως καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο!  

 Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού κινούνται στους ρυθμούς της... Jimmermania και ο Αμερικανός πρώην NBAer ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στην EuroLeague με τη φανέλα του «τριφυλλιού».

Στο μεταξύ, η EuroLeague ξεχώρισε το top-10 των καλύτερων πρωτοεμφανιζόμενων στον θεσμό και κατέταξε τον Φριντέτ στο νούμερο 1 της λίστας, με τον Κώστα Κουφό να φιγουράρει στην 4η θέση.

Σε ό,τι αφορά τον Αμερικανό σκόρερ, ανέφερε:

«Ο Τζίμερ Φριντέτ έρχεται στην EuroLeague ως ένας εκ των καλύτερων σκόρερ που αγωνίστηκαν στη διοργάνωση τα τελευταία χρόνια, θέτοντας αμέσως υποψηφιότητα για το βραβείο "Alphonso Ford". Παράλληλα, εγγυάται πολλές... αξέχαστες στιγμές τη σεζόν 2019/20. Ο Φριντέτ πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα των προηγούμενων τριών χρόνων στην Κίνα, όπου αναδείχτηκε δυο φορές κορυφαίος σκόρερ στη CBA και MVP, το 2017. Επιλέχθηκε στην All-America team ως παίκτης του Brigham Young University από το 2007 ως το 2011 και συνεχίζει να φορτώνει τα καλάθια. Ο Παναθηναϊκός είναι η πρώτη ομάδα του στην Ευρώπη όμως οι εξαιρετικές ικανότητες του στο σκοράρισμα θα περάσουν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ με τη βοήθεια του All-EuroLeague playmaker Νικ Καλάθη στο πλευρό του. Ήδη "λάμπει" στην preseason, επομένως η υπόλοιπη Ευρώπη θα τον μάθει σύντομα».

Το top-10 των newcomers της EuroLeague 
10. Αμίν Νουά (Βιλερμπάν)
9. Γιόνας Γερέμπκο (Χίμκι)
8. Σέλβιν Μακ (Αρμάνι Μιλάνο)
7. Κουίνσι Έισι (Μακάμπι Τελ Αβίβ)
6. Ρόκας Γκιεντράιτις (Άλμπα Βερολίνου)
5. Νάιτζελ Χέις (Ζαλγκίρις)
4. Κώστας Κουφός (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)
3. Γκρεγκ Μονρό (Μπάγερν Μονάχου)
2. Λουκ Σίκμα (Άλμπα Βερολίνου)
1. Τζίμερ Φριντέτ (Παναθηναϊκός)