«Σύμβολο της πόλης και της χώρας ο ΠΑΟ, ανυπομονησία για την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ»

2200229

Μπέντιλ, Μπράουν, Φριντέτ, Τζόνσον, Ράις και Ουάιλι παρουσιάστηκαν από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, μίλησαν για την νέα σεζόν και δήλωσαν ανυπόμονοι να παίξουν μπροστά στους οπαδούς του «τριφυλλιού».

Αναλυτικά:

Μπεν Μπέντιλ: «Είπα το "ναι" για τους οπαδούς και την νοοτροπία»

«Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι μέλος του Παναθηναϊκού. Είναι ομάδα με μεγάλη ιστορία, πολύ ανταγωνιστική, με ωραίους οπαδούς.

Ήμουν χαρούμενος που τους είδα στην ανοιχτή προπόνηση, τους έζησα λίγο πέρυσι. Βλέπω πως μας αγαπούν και εκτιμούν ό,τι κάνουμε. Έλεγα στον Ουέσλι πως οι οπαδοί είναι... τρελοί εδώ! Δεν με πίστευε, μέχρι που βγήκαμε από τα αποδυτήρια, τους είδε και είπε "ουάου"!».

Τι τον έκανε να πει το ναι στον ΠΑΟ: «Πρώτον, οι οπαδοί. Μην με παρεξηγείτε, και το Περιστέρι είχε ωραίους οπαδούς. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας οργανισμός με την νοοτροπία του νικητή. Όταν μού δόθηκε η ευκαιρία να έρθω δεν το σκέφτηκα καν. Ήταν τιμή μου ότι θα παίξω ξανά με τον Πεδουλάκη. Είπα μηχανικά το "ναι"».

Ράιον Μπράουν: «Οι καλύτεροι οπαδοί στον κόσμο»

«Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Έχουμε κάνει κάποιες προπονήσεις τώρα. Με εντυπωσιάζουν όλο και περισσότερο οι συμπαίκτες μου, θα δώσουμε το καλύτερο δυνατόν και ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν.

Όλοι ξέρουμε πως είναι οι καλύτεροι οπαδοί στην Ευρώπη, στον κόσμο για την ακρίβεια. Φωνάζουν, ζητοκραυγάζουν. Ακόμα και στην προπόνηση ήταν ωραία που ήταν μαζί μας και ζήσαμε αυτή την εμπειρία. Ήταν όλοι ενθουσιασμένοι για την ομάδα. Σού δίνει μεγάλη απόλαυση, για να συνεχίζεις να παίζεις».

Τζίμερ Φριντέτ: «Σύμβολο της Αθήνας ο Παναθηναϊκός»

«Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δίνεται να είμαι εδώ. Τα ελληνικά μου δεν είναι πολύ καλά, αλλά κατάλαβα κάποια πράγματα από αυτά που είπε ο Μάνος Παπαδόπουλος, όπως ότι Παναθηναϊκός είναι σύμβολο της Αθήνας, όπως η Ακρόπολη σε όλο τον κόσμο. Χαίρομαι που εκπροσωπώ την ομάδα. Οι οπαδοί είναι πολύ παθιασμένοι με την ομάδα. Ανυπομονώ να αρχίσει η σεζόν, ελπίζω να είναι διασκεδαστική και πετυχημένη.

Είμαι ενθουσιασμένος που θα ζήσω την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ. Έχω δει μόνο βίντεο και μου έχουν πει γι' αυτή. Οι οπαδοί μας θα έχουν ενέργεια και πάθος κάθε βράδυ κι εμείς πρέπει να ακολουθήσουμε το ρυθμό τους. Είμαι χαρούμενος που θα παίξω μπροστά τους κι ελπίζω να πανηγυρίζουμε στο τέλος».

Για το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: «Ξέρουμε πως είναι ένα ιδιαίτερο τουρνουά και τι σημαίνει για την οικογένεια, τους φιλάθλους και τη χώρα. Είναι πολύ νωρίς ακόμα, δουλεύουμε για να είμαστε καλύτεροι. Θα έρθουν και οι διεθνείς παίκτες και θα είμαστε όλοι μαζί. Είναι μια διαδικασία και χαίρομαι που θα παίξουμε σε αυτή τη διοργάνωση με καλές ομάδες. Θα ανταγωνιστούμε, θα έχουμε πάθος και η ατμόσφαιρα στο γήπεδο θα είναι ωραία».

Για το ότι δεν έχει ευρωπαϊκή εμπειρία: «Τα τελευταία τρία χρόνια είχα την εμπειρία από την Κίνα κι εκεί οι παίκτες είναι πολύ αθλητικοί. Φαντάζομαι ότι είναι παρόμοιο κι εδώ. Είμαι χαρούμενος που θα παίξω στο ευρωπαϊκό στυλ. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ στο παρκέ, αυτό κάνεις όπου και να είσαι και δεν αλλάζει. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες διαφορές, αλλά αυτό δεν εμποδίζει έναν επαγγελματία να κάνει τη δουλειά του».

Ουέσλι Τζόνσον: «Ανυπομονώ να παίξω στο ΟΑΚΑ»

«Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι μέλος του Παναθηναϊκού και γνωρίζω κάθε ημέρα τους συμπαίκτες μου. Ο Παναθηναϊκός είναι ιστορία της Αθήνας, όπως η Ακρόπολη. Ξέρουμε το πάθος των οπαδών, ανυπομονώ να το ζήσω και να παίξω μπροστά τους. Είμαι ενθουσιασμένος, όπως όλοι, για τη νέα σεζόν.

Νιώθουμε την ενέργεια των οπαδών, μας... θρέφουν. Η προπόνηση μπροστά στους φιλάθλους μας ήταν πού ωραία. Σε κάθε φάση μας δίνουν αδρεναλίνη. Ξέρουμε πως οι οπαδοί μας μας στηρίζουν.

Είναι μέρος του μπάσκετ. Χρησιμοποιείς το μυαλό σου για να σκεφτείς. Γνωρίζεις τους συμπαίκτες σου, αποκτάς χημεία. Θα είναι ωραία. Οι προπονητές κάνουν καλή δουλειά, με βοηθούν σε όποια απορία έχω. Όλοι μου λένε τα πάντα».

Ταϊρίς Ράις: «Να κάνουμε κάτι ξεχωριστό στην Euroleague»

«Είμαι χαρούμενος που έχω την ευκαιρία να έρθω σε αυτή την ομάδα. Ελπίζω να κάνουμε κάτι ξεχωριστό στην Euroleague. Έχουμε προπονηθεί πολύ και θα έχουμε και κάποια φιλικά. Όπως είπε και ο προπονητής, θα αποτελέσουμε ένα πλύ καλό σύνολο και θα αλληλοσυμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν.

Το να βλέπεις την στήριξη που είχαμε στην προπόνηση ήταν μια καλή υπενθύμιση. Χρειαζόμαστε αυτή την ενέργεια που μας φέρνουν, αυτό το πάθος».

Για τα ισχυρότερα «όπλα» του ΠΑΟ τη νέα σεζόν: «Η ευελιξία μας. Έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να παίξουν σε πολλές θέσεις, αμύνονται και μπορούν να σκοράρουν. Έχουμε έναν εξαιρετικό γκαρντ, τον Καλάθη, έναν σουτέρ, τον Φριντέτ. Αν μπορέσουν όλοι να βρουν τρόπο να σκοράρουν, η άμυνα θα μας κρατά στο παιχνίδι και η επίθεση θα μας δίνουν τα ματς».

Τζέικομπ Ουάιλι: «Απίστευτη εμπειρία για έναν Αμερικανό το ΟΑΚΑ»

«Όπως είπαν όλοι, είμαι ενθουσιασμένος που είμαι στην ομάδα. Είναι μεγάλο προνόμιο που ζω στην Αθήνα τον τελευταίο μήνα. Έχουμε αρχίσει σιγά σιγά να βρίσκουμε τη χημεία μας. Οι προπονητές κάνουν εξαιρετική δουλειά μαζί μας. Με πολλή δουλειά θα μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας και να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα.

Πολλές φορές ομάδες δυσκολεύονται να φέρουν φιλάθλους στο γήπεδο, πόσω μάλλον σε μια προπόνηση. Οπότε, ήταν μια ωραία εμπειρία. Μας κάνει ακόμα πιο ενθουσιασμένους για τη νέα σεζόν και σου δημιουργεί προσδοκίες για το τι θα ακολουθήσει τη νέα σεζόν. Το ΟΑΚΑ ξέρουμε πως είναι μια δύσκολη έδρα για τους αντιπάλους. Είμαι χαρούμενος να δω τι έχουν για εμάς φέτος.

Πέρυσι, το πρώτο μου ματς εναντίον του Παναθηναϊκού ήταν στο ΟΑΚΑ. Ήταν μια απίστευτη εμπειρία για έναν Αμερικανό να το ζει αυτό. Είδα πόσο σοβαρή ήταν η υποστήριξη και χαίρομαι που θα παίξω γι' αυτούς».