«Η Ελλάδα πρέπει να χρησιμοποιήσει τον Αντετοκούνμπο όπως οι Μπακς»

erteer

Το «ringer» εξήγησε πως η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει παράδειγμα από τους Μπακς στο πως να χρησιμοποιεί τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Παγκόσμιο.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι το μεγαλύτερο αστέρι του Παγκοσμίου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει εμφανίσεις σαν αυτές που θαυμάσαμε με τους Μπακς.

Το γνωστό σάιτ «ringer» σε κείμενο του τονίζει πως η Εθνική μας θα πρέπει να πάρει παράδειγμα από τα.. ελάφια στο πως χρησιμοποιεί τον Greek Freak μέσα στο γήπεδο.

«Ο Γιάννης έχει κερδίσει το βραβείο του MVP στο ΝΒΑ, ενώ οδήγησε τους Μπακς στο κορυφαίο ρεκόρ στης ιστορίας τους και στους τελικούς της Ανατολής. Θα μπορούσε να είναι ο κορυφαίος παίκτης σε Παγκόσμια και Ολυμπιακούς, ανάλογα με το ποιους στέλνουν η Τeam USA. Αλλά πρώτα η Ελλάδα χρειάζεται να βρει τον σωστό τρόπο να τον χρησιμοποιεί στο παρκέ.

Ο Γιάννης ήταν ασταμάτητος τη σεζόν που πέρασε, αφού είχε δίπλα του τριποντέρ σε κάθε θέση, κάτι που οδηγούσε τις άμυνες να κάνουν δεύτερες σκέψεις με το που θα πρέπει να πάνε στην άμυνα. Δεν ήξεραν από που θα τους έρθει. Ελάχιστοι μπορούν να μαρκάρουν αποτελέσματικά τον Γιάννη.

Το κείμενο αναφέρει πως ο Greek Freak δυσκολεύεται πάρα πολύ μέχρι τώρα στο Παγκόσμιο. Στα 2 πρώτα ματς είχε μέσο όρο 11.5 πόντους με 43.8% εντός πεδιάς, ενώ με τους Μπακς είχε 27.7 πόντους και 57.8% σε 12λεπτα φυσικά. Οι άμυνες κλείνουν στο ζωγραφιστό κάθε φορά που η μπάλα πάει στον Γιάννη. Η Ελλάδα σουτάρει με 31.1% τρίποντα στα πρώτα 2 ματς, ενώ ο Αντετοκούνμπο βγήκε από τον ρυθμό του με την Βραζιλία και χρεώθηκε νωρίς με φάουλ.

Σύμφωνα με το ringer η Ελλάδα θα πρέπει να προσαρμόσει στο παιχνίδι της στο πως θα αξιοποιήσει καλύτερα τον Γιάννη. Έχει το μέγεθος να ματσάρει κάθε ομάδα στο παρκέ. Έχει πολύ βάθος, ενώ στα γκαρντ διαθέτει παίκτες όπως ο Σλούκας και ο Καλάθης.

Αυτό που έγινε ξεκάθαρο είναι ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παίξει με τον Αντετοκούνμπο στο «5». Ο Μπουρούσης έχει την ικανότητα να κάνει το pop out και να σουτάρει για 3, όμως η έλλειψη ταχύτητας τον εκθέτει στην άμυνα. 

Το πρόβλημα με το isolation και το ποστάρισμα του Γιάννη βρίσκεται στο ότι ο ηγέτης της Ελλάδας δεν είναι τόσο καλός σουτέρ και μπορούν να τον οδηγήσουν εκτός ρακέτας. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα των Μπακς στη σειρά με τους Ράπτορς. Μετά το 2-0 των Μπακς, ο Νερς έβαλε τον Λέοναρντ στον Γιάννη. Ο Klaw τον περιόρισε, βγήκε μπροστά του και τον ανάγκασε να σουτάρει με 12/34 όταν τον μάρκαρε.

«Ο Γιάννης θα πρέπει να σουτάρει καλά παρά το μαρκάρισμα κορυφαίων αμυντικών όπως ο Καουάι. Την ίδια δοκιμασία είχε ο ΛεΜπρόν όταν αντιμετώπισε τους Μπόουεν και Σον Μάριον στους τελικούς όταν ήταν πολύ μικρότερος. Το καλό νέο είναι ότι ο Γιάννης δεν είναι και Μπεν Σίμονς στο σουτ. Παίρνει το σουτ όταν του το δίνουν. Είναι τίμιος στις βολές (74.2% σε 6.2 προσπάθειες στην καριέρα του), ενώ τα τρίποντα του συνεχώς αυξάνονται όσο περνούν τα χρόνια», τονίζει στη συνέχεια ο αρθρογράφος.

«Μέχρι ο Γιάννης να εξελίξει αυτό το σημείο του παιχνιδιού, οι άμυνες θα τον βγάζουν στην περίμετρο. Η Ελλάδα χρειάζεται να βάλει αρκετά τρίποντα με τις ψηλές πεντάδες ή να τρέξει το γήπεδο με πιο κοντά σχήματα. Ίσως θα πρέπει να παίξει μαζί με Σλούκα και Καλάθη. Το ερώτημα είναι ποιος από τους forwards είναι καλύτερος για small ball. Η Ελλάδα αρχίζει με Παπανικολάου και Παπαπέτρου. Αλλά ο καλύτερος παίκτης στην επίθεση είναι ο Πρίντεζης με 18 πόντους και 61% εντός πεδιάς, ενώ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είναι ο καλύτερος αμυντικός», συμπληρώνει.

«Αν ο Γιάννης βελτιωθεί σαν παίκτης, η Ελλάδα θα είναι ακόμα πιο δυνατή, αφού δεν θα ξέρουν πως να τον αντιμετωπίσουν οι αντίπαλοι. Στο μέλλον ο Αντετοκούνμπο πιθανότατα θα έχει την ευκαιρία να παίξει με μια πάνοπλη Team USA στους Ολυμπιακούς. Αν καταφέρει να νικήσει η Ελλάδα τις ΗΠΑ σε αγώνα που θα κατεβούν πλήρεις, τότε ο Γιάννης θα πάρει πόντους στην... εξίσωση για τον κορυφαίο ever», κλείνει στο τέλος το κείμενο.