Παπαθεοδώρου: «Σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ έχει κλείσει»

444ae664 papatheodorou aek portaria 625x375

Ο προπονητής της ΑΕΚ μίλησε στην media day της ομάδας στην Πορταριά για τη νέα σεζόν και τους στόχους που υπάρχουν. 

H AEK «μοντάρεται» για τη νέα σεζόν στην Πορταριά του Πηλίου και ο Έλληνας τεχνικός μοιράστηκε τις σκέψεις του για τις πρώτες προπονήσεις της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηλία Παπαθεοδώρου:

«Αυτό που έχουμε στο μυαλό μας για να το μπορέσουμε να το βγάλουμε στο παρκέ χρειάζεται πάρα πολλές εργατοώρες και πάρα πολλή σκληρή δουλειά. Θέλουμε να παίξουμε όσο μπορούμε πιο σύγχρονα, να είμαστε γρήγοροι σε άμυνα και επίθεση. Να έχουμε καλές αποφάσεις, καθαρές επιλογές και να δημιουργήσουμε μία ομάδα η οποία σε οποιοδήποτε γήπεδο θα μπορεί να είναι ανταγωνιστική και να διεκδικεί νίκες».

Για το αν έχει κλείσει το ρόστερ: «Το ρόστερ κατά μεγάλο ποσοστό έχει κλείσει. Βλέποντας και την ομάδα τώρα στην προετοιμασία, εάν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, νομίζω πως θα προχωρήσουμε έτσι όπως είμαστε».

Για τις μεταγραφές: «Τις περισσότερες φορές κάποιες καταστάσεις μπορεί να σου αλλάξουν το σκεπτικό. Σχεδόν στο μέγιστο βαθμό οι πρώτες μας επιλογές αποκτήθηκαν, δηλαδή στελεχώσαμε την ομάδα με τους βασικούς μας παίκτες. Σίγουρα υπήρξαν κάποια απρόοπτα που άλλαξαν την σκέψη μας αλλά θεωρώ ότι έχουμε γεμάτο ρόστερ, σημαντικό και ικανοποιητικό αριθμό παικτών. Το πιο δύσκολο τώρα είναι να συνθέσουμε όλους μαζί, να παίζουμε το ίδιο και να σκεφτόμαστε το ίδιο. Γι' αυτό, επαναλαμβάνω, όταν έχεις τόσους πολλούς καινούριους παίκτες και παιδιά με ποιότητα θα πρέπει όλες οι συνήθειες να γίνουν ένα, να υποχωρήσουν κάπου οι παίκτες, κάπου εμείς και να συνθέσουμε την ομάδα που θέλουμε».

Για τους στόχους: «Οι στόχοι είναι συγκεκριμένοι σχεδόν κάθε καλοκαίρι. Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που δημιουργείται σχεδόν κάθε χρόνο για να πρωταγωνιστεί σε οποιαδήποτε διοργάνωση συμμετέχει. Το ίδιο συμβαίνει και φέτος, δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Αφού δημιουργήσουμε κατάλληλη χημεία και ρόλους, θέλουμε να διεκδικήσουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε όλες τις διοργανώσεις. Όσο πιο ψηλά, τόσο πιο καλά για μας».

Για το τι θα ήθελε να συμβεί: «Θα ήθελα με ένα μαγικό ραβδί να αλλάξει η χημεία. Όταν υπάρχουν τόσες πολλές αλλαγές, προσωπικότητες και φιλοσοφίες, δεν είναι εύκολο να αλλάξει από την μία μέρα στην άλλη, θα χρειαστεί χρόνος. Πάρα πολλή δουλειά, να βάλουμε όλοι το "εγώ" μας από κάτω ώστε την ποιότητα σαν παίκτες να την κάνουμε ομαδική ποιότητα. Σε αυτό θα επιμείνουμε πάρα πολύ».

Για την δημιουργία: «Υπάρχει ένα δεδομένο, ότι είχαμε πρόβλημα με τον Ρέι και δεν ακολούθησε όλο το πρόγραμμα της ομάδας. Χθες χτύπησε ο Σαντ - Ρος (29/8), δεν έχουμε δει όλη την ομάδα στο γήπεδο, οπότε δεν μπορώ να απαντήσω 100% συνέπεια στο κομμάτι της δημιουργίας. Έχουμε παιδιά με δυνατότητα στην εκτέλεση και ο πρώτος στόχος είναι να αποφασίζουμε-εκτελούμε σωστά. Θέλουμε την ποιότητα των παικτών μας στο κομμάτι της εκτέλεσης, αλλά θέλουμε αυτή η ποιότητα να βγει αν δεν έχουμε κάτι στην δημιουργία. Θέλουμε πρώτα να δημιουργήσουμε, να εκτελέσουμε και μετά να πάμε στην ατομική φάση».