Σπανούλης: «Ο Μπλατ είναι δυνατός, να κάνουμε ανταγωνιστική ομάδα»

2188119 1

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στις δικές του επιθυμίες για τη φετινή σεζόν της ομάδας, στον Ντέιβιντ Μπλατ και στην Εθνική Ελλάδας.

 Ο αρχηγός του Ολυμπιακού μίλησε για πολλά και διάφορα θέματα πριν την έναρξη της πρώτης προπόνησης της σεζόν....

Αναλυτικά:

Για τη φετινή ομάδα: «Είναι μία εντελώς καινούρια ομάδα, ήρθαν νέοι παίκτες. Περιμένω να δω και εγώ πώς θα δέσει στο παρκέ μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά, να καταλάβουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου και να δώσουμε το καλύτερο δυνατό. Ήρθαν ταλαντούχα παιδιά, έμπειρα παιδιά και νέοι. Θέλουμε να κάνουμε μία καλή και ανταγωνιστική ομάδα».

Για το ότι θα παίζει ο Ολυμπιακός μόνο στην Euroleague: «Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε κάθε κατάσταση, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να προσαρμοστούμε. Όλα τα παιχνίδια στην Euroleague είναι δύσκολα. Ο καθένας πρέπει να προσαρμόσει το κορμί και την καθημερινότητά του για μία καλή και ανταγωνιστική ομάδα».

Για το κίνητρο: «Κίνητρο για μένα δεν είναι τα ατομικά επιτεύγματα, αν έρθει εκείνο του πρώτου σκόρερ καλώς να έρθει. Για μένα κίνητρο είναι να φέρω επιτυχίες στην ομάδα, να την βοηθήσω να γίνει καλύτερη. Ο καθένας από μόνος του πρέπει να έχει κίνητρο. Τα τελευταία χρόνια δεν πήγαμε καλά, μείναμε εκτός playoffs που είναι σπάνιο. Θέλουμε να επανέλθουμε στις επιτυχίες. Όσο καιρό ήμουν έξω σκεφτόμουν πώς να βοηθήσω την ομάδα και να την κάνω καλύτερη. Με ενδιαφέρει να έχουμε καλή ανταγωνιστική ομάδα και επιτυχίες»

Για τους νεαρούς Έλληνες: «Πάντα θα υπάρχει επόμενη ημέρα στον Ολυμπιακό. Ευχαριστούμε τα παιδιά που ήταν μαζί μας, τον Βαγγέλη, τον Γιώργο και τον Δημήτρη. Ζήσαμε μεγάλες στιγμές, άσχημες και δύσκολες, καθημερινότητα για πολλά χρόνια. Ήρθαν καινούρια και νέα παιδιά. Έτσι είναι η ζωή, το μπάσκετ εξελίσσεται. Εγώ ως αρχηγός οφείλω να τους βοηθήσω να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον».

Για τον Ντέιβιντ Μπλατ: «Είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση με το πρόβλημα υγείας. Είναι δυνατός χαρακτήρας, το έχει αποδείξει ως προπονητής τόσο χρόνια και με την καθημερινότητά του. Αποτελεί παράδειγμα για όλους όσους παλεύουν να κάνουν αυτό που αγαπούν χωρίς να το βάζουν κάτω».

Για την Εθνική ομάδα: «Να κρατήσουν ψηλά το ελληνικό μπάσκετ. Είμαστε μαζί τους και τους παρακολουθούμε. Να φέρουν μία επιτυχία για τους ίδιους και όλη την Ελλάδα. Έχουμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα, με τον Γιάννη, τον MVP του ΝΒΑ και πολλούς καλούς παίκτες γύρω του. Να έχουν τύχη μαζί τους και να πάνε όλα καλά».