Παπαγιάννης: «Είμαστε το φαβορί»

παπαγιάννης

Ο Γιώργος Παπαγιάννης εξήγησε ότι το ζητούμενο για την Εθνική είναι να δώσει τον καλύτερο εαυτό της στην Κίνα, τονίζοντας ότι το ενδεχόμενο κατάκτησης μεταλλίου είναι τεράστια υπόθεση για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.  

Ο διεθνής σέντερ εξήγησε αρχικώς κατά την αναχώρηση σε ό,τι αφορά τον στόχο της Εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο:

«Το ζητούμενο είναι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Ξέρουμε ότι έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό τουρνουά. Το να γυρίσουμε πίσω στην Ελλάδα με μετάλλιο θα είναι πάρα πολύ σπουδαία υπόθεση».

Όσον αφορά το επίπεδο ετοιμότητας και τη «χημεία» της Εθνικής, ο Παπαγιάννης ανέφερε: «Είμαστε στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας, έχουμε άλλα τρία φιλικά. Μέχρι στιγμής έχουμε δείξει ένα πολύ καλό πρόσωπο, ειδικά στο τουρνουά "Ακρόπολις" όπου δώσαμε δυνατά φιλικά απέναντι σε πολύ καλές ομάδες. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι».

Αναφορικά στο γεγονός ότι η Εθνική λογίζεται από ξένους προπονητές ως φαβορί, είπε: «Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, σίγουρα είμαστε φαβορί. Αυτή η Εθνική ομάδα έχει βάθος και δυνατότητες. Σε κάθε περίπτωση θα κριθούμε στο γήπεδο». Κλείνοντας, ο Έλληνας σέντερ μίλησε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και το γεγονός ότι ο MVP του ΝΒΑ ανεβάζει επίπεδο την Εθνική: «Σίγουρα ο Γιάννης είναι κάτι διαφορετ