Σκουρτόπουλος: «Προχωράμε αυξάνοντας την ένταση»

skourtopoulos

Η Εθνική Ανδρών βρίσκεται στο Ηράκλειο από σήμερα το μεσημέρι, όπου θα δώσει τους πρώτους αγώνες προετοιμασίας ενόψει της συμμετοχής της στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019.  

To αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα πάρει μέρος στο Διεθνές Τουρνουά Aegean και θα αναμετρηθεί με το Ιράν και την Ουγγαρία (9-11/8).

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Θανάσης Σκουρτόπουλος, δήλωσε λίγο μετά την άφιξη της ομάδας στην Κρήτη: «Ήρθαμε να δώσουμε τα φιλικά μας εδώ ως ένα είδος ανταπόδοσης στον κόσμο, για την φιλοξενία και την ανταπόκριση που είχαμε τα τελευταία δύο χρόνια. Ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας και της πρόκρισης το οφείλουμε και στον κόσμο του Ηρακλείου και της Κρήτης. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας μας, να επιστρέψουμε για το τουρνουά Ακρόπολις και στη συνέχεια έρχεται το ταξίδι στην Κίνα. Θα πάμε αρκετά πιο νωρίς σε σχέση με άλλες διοργανώσεις. Θα είμαστε 12 μέρες εκεί για να βάλουμε τις τελευταίες… πινελιές να προσαρμοστούμε και να είμαστε έτοιμοι για τα παιχνίδια.

Πιστεύω ότι στο τουρνουά Aegean στο μεγάλο κλειστό του Ηρακλείου θα έρθει ο κόσμος να μας δει. Εμείς θα κάνουμε την προσπάθειά μας, είναι τα πρώτα μας παιχνίδια και θέλουμε να δείξουμε καλά δείγματα γραφής. Η ομάδα μας είναι σε εξαιρετική κατάσταση, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Οι πρώτες δέκα μέρες κύλησαν ομαλά, όλα τα παιδιά ήρθαν έτοιμα. Δεν χρειάστηκε να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο για να μπουν στο ρυθμό μας. Προχωράμε μέρα με τη μέρα, αυξάνοντας την ένταση και θέλοντας να φτάσουμε στο επιθυμητό σημείο».