«Αγωνία και άγχος για κάτι καλό στο Παγκόσμιο»

antetokunbros

Αντίστροφα μετρά η Εθνική μας για την έναρξη του Παγκοσμίου, αφού σήμερα έγινε η παρουσίαση της ομάδας, με τους Γιώργο Βασιλακόπουλο, Θανάση Σκουρτόπουλο και Γιάννη Μπουρούση να μιλούν για την προσπάθεια στα γήπεδα της Κίνας.  

 Για την εξαιρετική ομάδα που διαθέτει η Εθνική μας μίλησε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, ενώ ζήτησε τη θετική αύρα όλων για να πετύχει η ομάδα στο Παγκόσμιο της Κίνας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής στην παρουσίαση της ομάδας

«Ευχαριστούμε για την όμορφη εκδήλωση. Έχουμε εξαιρετική συνεργασία με τη Eurobank και ευελπιστώ πως το αποτέλεσμα θα είναι κάτι που όλος ο κόσμος θα ευχαριστηθεί. Ξέρετε όλοι ότι ξεκινήσαμε μια προσπάθεια πριν 2 χρόνια σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα γκρουπ 35 παικτών και μετά από 2 χρόνια μπορώ να πω ότι πέτυχε το πρόγραμμα. Το DNA του μπάσκετ είναι ριζωμένο στον Έλληνα, απλά χρειάζεται σωστή διαχείριση. Βοήθησαν όλα τα παιδιά που κλήθηκαν και σήμερα είμαστε όλοι στην ευχάριστη θέση να βρισκόμαστε εδώ. Έχουμε εξαιρετική ομάδα και εξαιρετικούς χαρακτήρες. Θέλουμε να σκεφτόμαστε και να πράττουμε θετικά. Πάμε σε ένα δύσκολο Παγκόσμιο Κύπελλο, ίσως το δυσκολότερο που έχει γίνει ποτέ, αλλά και η ομάδα μας έχει δείξει ότι ανήκει σε αυτό το επίπεδο. Εύχομαι με τη δική σας θετική ενέργεια να τελειώσουμε αυτό το ταξίδι στο υψηλότερο δυνατό σημείο»

 Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, Γιάννης Μπουρούσης, κατά την επίσημη παρουσίαση αφού ευχαρίστησε την Eurobank, στάθηκε στο γεγονός ότι υπάρχει αγωνία για την διάκριση και φυσικά ευχήθηκε η ομάδα να έχει υγεία στην Κίνα και το Παγκόσμιο Κύπελλο: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Eurobank που είναι όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό μας. Είμαστε πάρα πολύ τυχεροί, έχουμε ζήσει την βοήθεια του χορηγού μας. Η ομάδα έχει ξεκινήσει την προετοιμασία, η δουλειά μας είναι μέσα στο γήπεδο, να καταφέρουμε να κάνουμε το καλύτερο. Κακά τα ψέμματα υπάρχει η αγωνία και το άγχος γιατί πρέπει η ομάδα να βγει μπροστά και να καταφέρουμε κάτι καλό. Βρισκόμαστε την τελευταία 10ετία εκτός στόχων, ας έχουμε υγεία και ελπίζω να κάνουμε κάτι καλό».

Στους παίκτες που ενίσχυσαν την Εθνική στα προκριματικά του Παγκοσμίου στάθηκε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, τονίζοντας ότι λυπάται που κάποιο από αυτούς δεν θα βρεθούν στα τελικά της διοργάνωσης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στην παρουσίαση της Εθνικής ενόψει του Παγκοσμίου της Κίνας

«Δεν είναι χορηγία, είναι συνεργασία. Το μπάσκετ μπήκε σε μια άλλη τροχιά, σε προβληματική περίοδο. Η συμβολή της Eurobank ήταν καθοριστική για το ελληνικό μπάσκετ. Μιλάω για το ελληνικό μπάσκετ γιατί υπάρχει και το μπάσκετ στην Ελλάδα. Κάποιοι γκρινιάζουν αλλά το μπάσκετ πηγαίνει εξαιρετικά, πάει περίφημα, Είναι βαθιά και καλά θεμελιωμένο. Ελπίζουμε να τύχει ιδιαίτερης προσοχής ο Έλληνας παίκτης. Ας τιμήσουμε το ελληνικό μπάσκετ, που είχε την ευτυχία να δει την εθνική να προκρίνεται πρώτη στο Παγκόσμιο Εδώ και καιρό προκριθήκαμε για την τελική φάση του Παγκοσμίου. Μια ομάδα που φτιάχθηκε με μεγάλες δυσκολίες. Τα παιδιά που είναι εδώ στην Εθνική ομάδα γνωρίζουν τις δυσκολίες, τα προβλήματα και τις αντιφάσεις που αντιμετωπίσαμε. Οφείλω δημόσια να συγχαρώ τα παιδιά της Εθνικής που έστειλαν την ομάδα στην Κίνα. Λυπάμαι που κάποια από αυτά τα παιδιά δεν είναι εδώ αλλά πρέπει να τους μνημονεύουμε και την συμβολή τους Είμαστε εσώ σήμερα και προετοιμαζόμαστε για το μεγάλο ταξίδι. Θα είναι επιτυχές το ταξίδι και με την παρουσία των άλλων παιδιών στην μακρινή Κίνα. Πρέπει όλοι μας να προσπαθήσουμε για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Να συμβάλλουμε όλοι από κάθε μετερίζι. Είναι μεγάλης σημασίας για τον ελληνικό αθλητισμό η παρουσία της Εθνικής στην Κίνα». Η συνεργασία μας με τη Eurobank πιστεύω θα συνεχιστεί και το 2021, 2022».