Πρωταθλητές οι Ράπτορς! (vids)

hjhjhh 0

Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο νέος βασιλιάς στο ΝΒΑ! Οι Τορόντο Ράπτορς ολοκλήρωσαν την μεγάλη έκπληξη της χρονιάς και μετη νίκη τους μέσα στο Όκλαντ επί των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (114-110) έκαναν το 4-2 στους τελικούς και κατέκτησαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους τον τίτλο στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη! Μοιραίος ο Στεφ Κάρι που έχασε το τρίποντο της νίκης για τους Πολεμιστές 

Σε ένα από τα πιο αμφίρροπα ματς σε τελικούς τα τελευταία χρόνια, Οι Γουόριορς και οι Ράπτορς κοντραρίστηκαν με φόντο το πρωτάθλημα του ΝΒΑ. Οι παίκτες του Στιβ Κερ τα έδωσαν όλα με τον Τόμπσον να πετυχαίνει 30 πόντους τον Ιγκουοντάλα να… μπαίνει στα παπούτσια του Ντουράντ (22π) και τους Κάζινς και Γκριν να δίνουν βοήθειες όπου και όποτε μπορούν.

Στην άλλη πλευρά οι φοβεροί και τρομεροί Ράπτορς… Ο Λάουρι επιτέλους δεν έπαιξε σαν loser (26π/10 ασίστ), ο Σιάκαμ έκανε άλλο ένα ματς κλειδί (26π/10 ριμπ) και ο ΒανΒλιτ βομβάρδισε το καλάθι των Πολεμιστών (22π με 5/11 τρίποντα). Όλοι οι οιωνοί έδειχναν πως η αυτοκρατορία των Γουόριορς θα έπεφτε και αυτό έμελλε να γίνει μπροστά στο κοινό τους.

Οι Καναδοί πήραν τεράστια νίκη μέσα στην Oracle Arena με 114-110 και είναι οι νέοι πρωταθλητές του ΝΒΑ, κατακτώντας τον τίτλο για πρώτη φορά στην Ιστορία τους, μιας και ο Στεφ Κάρι αστόχησε σε ένα τρίποντο που έχει βάλει εκατοντάδες φορές και δεν κατάφερε να λυτρώσει τη λαβωμένη ομάδα του για πολλοστή φορά.

Το ματς ήταν κανονικό θρίλερ! Οι δύο ομάδες σαν μποξέρ αντάλλασσαν συνεχώς χτυπήματα, ωστόσο σε κανένα σημείο ένας από τους δύο αντιπάλους δεν κατάφερε να ξεφύγει με διψήφια διαφορά. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα πως το προβάδισμα άλλαξε χέρια 18 φορές κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Την τελευταία και πιο κρίσιμη, οι Ράπτορς με +6 (108-102) λίγα λεπτά πριν τη λήξη. Αυτή τη φορά κατάφεραν να μην… λιποθυμήσουν όπως στο προηγούμενο ματς και πανηγύρισαν τελικά τη νίκη με 114-110.

Βέβαια για να γίνει αυτό βοήθησαν και οι… Γουόριορς. Στην τελευταία επίθεση και με την ομάδα του στο -2 (112-110) πήρε το τελευταίο σουτ από το τρίποντο αλλά αστόχησε. Στην εξέλιξη της φάσης οι παίκτες του Κερ ζήτησαν τάιμ άουτ ενώ δεν είχαν άλλο στη διάθεσή τους, ο Γκριν χρεώθηκε τεχνική ποινή για αυτό και ο Λέοναρντ με 2/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό 114-110.

 

p>