Πιτίνο: «Στην Ελλάδα πάρκαρα για πρώτη φορά σε πεζοδρόμιο!»

2144098 1

Ο Ρικ Πιτίνο δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τα όσα συμβαίνουν με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να μην παίζει καθόλου εδώ και έναν μήνα, έριξε ευθύνες στην διοργανώτρια αρχή, ενώ είπε με νόημα: «Αν τα πω αυτά στην Αμερική θα νομίζουν ότι τα βγάζω από το μυαλό μου».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού τόνισε αρχικά ότι «θα μιλήσω για εμάς γιατί δεν μπορώ να μιλήσω για τον Ολμπιακό. Είμαστε απογοητευμένοι που δεν παίξαμε μπάσκετ. Έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που παίξαμε, αλλά αυτή η καθυστέρηση δεν κάνει καθόλου καλό. Είναι απογοητευτικό. Έχω δει πράγματα που δεν είχα δει σε 40 χρόνια προπονητικής. Προπονούμαστε χωρίς αγώνες για πολύ μεγάλο διάστημα και θα μεσολαβήσουν άλλες εννέα μέρες χωρίς αγώνα. Είναι δύσκολο να καταλάβω και τι γίνεται. Αν πω αυτά που βλέπω στις ΗΠΑ, τότε θα νομίζουν ότι τα βγάζω από το μυαλό μου!»

Όσον αφορά για το πώς θα χαρακτήριζε την εμπειρία του στην Ελλάδα είπε: «Είναι μία υπέροχη εμπειρία. Οι άνθρωποι, ο τρόπος ζωής... Είναι οι πιο φιλικοί άνθρωποι που έχω συναντήσει εδώ. Η νοοτροπία είναι παράξενη. Εγώ για παράδειγμα θα θέλω να σκοτώσω τον αντίπαλό μου στο παρκέ, αλλά μετά θα του δώσω το χέρι αν με νικήσει και θα πω πως ήταν καλύτερος. Είπα για τον τεχνικό της ΤΣΣΚΑ ότι ήταν ταπεινός, αυτό είναι πολύ καλό. Αλλά εγώ δεν είμαι εδώ για να αλλάξω την κουλτούρα της χώρας, εγώ απλά βρίσκομαι εδώ και απολαμβάνω την εμπειρία. Για πρώτη φορά στη ζωή μου πάρκαρα πάνω σε πεζοδρόμιο. Είναι κάτι καινούργιο για μένα».

Για το μέλλον του ανέφερε ότι «ποτέ δεν είχα έστω πρώτες σκέψεις! Το συμβόλαιό μου ήταν για έξι μήνες και μετά θα αποφασίσω τι θα κάνω. Είμαι απλά απογοητευμένος που δεν παίζουμε, νιώθω άσχημα για τους παίκτες μου που απλά προπονούνται. Εγώ πληρώθηκα για να κάνω τον Παναθηναϊκό ομάδα των playoffs της EuroLeague και προσπάθησα να δώσω κάποιες συμβουλές για το μέλλον της ομάδας. Αυτό κάνουν οι προπονητές. Αυτή τη στιγμή ανυπομονώ να ξαναπαίξουμε, γι' αυτό αφήνω και μούσι. Θα το αφήσω να μεγαλώνει μέχρι να ξαναπαίξουμε» και στάθηκε στον... παράγοντα της συζύγου του: «Η σύζυγός μου λατρεύει τις μεγάλες πόλεις, άλλωστε μένει στη Νέα Υόρκη. Αγαπά την Αθήνα, την Ελλάδα και τον κόσμο της. Δεν χρειάζεται να την πείσω, δεν θα έχει πρόβλημα να μετακομίσει εδώ. Από εκεί και πέρα, δεν χώνω τη μύτη μου σε πράγματα για τα οποία αποφασίζουν άλλοι. Κάποια πράγματα πρέπει όμως να τελειώσουν».

Και κατέληξε: «Πρέπει να υπάρχουν ηγέτες. Δεν αφορά τον Ολυμπιακό ή εμάς. Πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι που θα πουν πως "αυτό είναι λάθος". Αυτό αφορά την Ομοσπονδία και τους κανόνες που πρέπει να υφίστανται. Η πειθαρχία είναι κάτι πολύ σημαντικό. Θέλω να δω την μεγάλη ελληνική κόντρα, να παίξουμε με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ και μετά να δώσουμε τα χέρια μας».