Όταν ο Άρης «έραψε» το 3ο αστέρι! (vid)

183702 1

Ήταν 4 Μαΐου του 2003 όταν ο Άρης κατέκτησε το Champions Cup κόντρα στην Πρόκομ και ανέβηκε για 3η φορά στην ιστορία του στον Ευρωπαϊκό θρόνο. 

Η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή ξεπέρασε το εμπόδιο του ημιτελικού, όπου επικράτησε της Χέμοφαρμ με 73 – 66 και μπροστά της είχε την πρόκληση του τελικού κόντρα στην Πρόκομ αλλά και ακόμα μιας διάκρισης.

Οι φίλαθλοι του Άρη γέμισαν από νωρίς το Αλεξάνρειο και έδωσαν ακόμα ένα ραντεβού με την ιστορία. Ο κόσμος έκανε την δουλειά του και οι παίκτες την δικιά τους.

Με μπροστάρη τον Ουίλι Σόλομον, ο οποίος έκανε «μυθικό» παιχνίδι ο Άρης έβγαλε την ποιότητα του στο παρκέ και ξεπέρασε κάθε εμπόδιο, με την μοίρα να παίζει το δικό της «μαγικό» παιχνίδι.

Ο Σόλομον εκτελούσε βολή με την οποία θα έστελνε το παιχνίδι με την Πρόκομ στην παράταση, αλλά την έχασε.

Ο Ραΐτσεβιτς όμως, βρέθηκε εκεί την κατάλληλη στιγμή, πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και με από κοντά έγραψε το τελικό 84-83 δίνοντας το έναυσμα για την αρχή της γιορτής.

Ο Άρης κατέκτησε το Champions Cup και το πάρτι άρχισε στο Αλεξάνδρειο συνεχίστηκε στον Λευκό Πύργο από χιλιάδες κόσμο που βγήκε να πανηγυρίσει ακόμα μια ιστορική στιγμή.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού ο Ουίλι Σόλομον όπου πέτυχε 32 πόντους.

«Δεν περιγράφεται με λόγια η ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο Αλεξάνδρειο. Οι φίλαθλοι μας δημιούργησαν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα τόσο στον ημιτελικό με τη Χέμοφαρμ όσο και στον τελικό με την Πρόκομ Τρεφλ. Πίστευαν στην ομάδα μας , μας υποστήριζαν με όποιον τρόπο μπορούσαν και γενικότερα ήταν εκπληκτικό αυτό που ζήσαμε. Το σημαντικό όμως είναι ότι μας βοηθούσαν όχι μόνο στις εντός έδρας αναμετρήσεις μας αλλά και στους εκτός έδρας αγώνες»
Όσο για την τελευταία φάση του παιχνιδιού ο Αμερικανός δήλωσε:

«Ήταν φοβερό αυτό που έγινε. Ήταν σαν να το είχαμε σχεδιάσει. Θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος ότι προσπάθησα να χάσω τη δεύτερη βολή για να έχουμε αυτή την κατάληξη. Παρόλα τα συναισθήματά μου εκείνη τη στιγμή δεν περιγράφονται».

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 36-40, 57-63, 84-83.

ΑΡΗΣ: Σόλομον 32 (7/11δ., 4/14τρ., 5ασ.), Ραΐτσεβιτς 9 (8ρ.), Λάππας 5, Νικολαΐδης 1, Γκαγκαλούδης 12 (1), Αγγέλοφ 2, Λικχολίτοφ 6 (7ρ.), Στακ 14 (17ρ.), Γκργκατ 3.

ΠΡΟΚΟΜ: Ζίντεκ 5 (1), Βράνκοβιτς 10, Κρζίκαλα 3 (1), Μασιούλις 3 (1), Φούλερ 1, Μάρκοβιτς σ25 (3), Μπάρι 7 (1), Γιάγκοντνικ 10 (2), Μασκολιούνας 6 (2), ΜακΝολ 13.