Όταν ο Αζάια Τόμας έκανε ρεκόρ ανήμερα των γενεθλίων της αδικοχαμένης αδερφής του (vid)

thomas 1

Πέρασαν δύο χρόνια από το φοβερό ματς του «κοντορεβιθούλη» Αζάια Τόμας στα playoffs και δη στο ματς των Σέλτικς με τους Ουίζαρντς, ανήμερα των γενεθλίων που θα είχε η αδικοχαμένη αδερφή του. 

Ήταν 2 Μαΐου 2017. Η μέρα που η Τσίνα Τόμας θα γιόρταζε 23 χρόνια ζωής αν η μοίρα της είχε φερθεί διαφορετικά. Δεν είχε περάσει καλά-καλά ένας μήνας από τη μέρα που έχασε τη ζωή της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και ο Αζάια Τόμας έσφιγγε τα δόντια του, έπνιγε τον πόνο του και έδινε το «παρών» στα παιχνίδια των Σέλτικς στα playoffs. 

Μάλιστα την ημέρα των γενεθλίων της είχε κρατήσει και την καλύτερη εμφάνιση της καριέρα του! Απέναντι στους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς για τον δεύτερο ημιτελικό της Ανατολικής Περιφέρειας, είχε πετύχει 53 πόντους και έκανε προσωπικό ρεκόρ! «ότι και αν κάνω, το κάνω μόνο για εκείνη» είχε πει εμφανώς συγκινημένος μετά από το τέλος εκείνης της αναμέτρησης όπου είχε δώσει το προβάδισμα στη Βοστόνη με 2-0 νίκες. 

Συγκεκριμένα είχε αγωνιστεί 44 λεπτά και είχε μετρήσει 13/21 δίποντα, 5/12 τρίποντα, 12/13 βολές, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα και μόλις 2 λάθη.