Πιτίνο: «Αφήσαμε την τύχη να κρίνει το ματς»

5665

Ο Ρικ Πιτίνο στάθηκε στο τελευταίο σουτ του Ρούντι που έκρινε το ματς και τόνισε πως ο Παναθηναϊκός άφησε την τύχη να καθορίσει τον νικητή.

 Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρικ Πιτίνο

«Αφήσαμε την τύχη να κρίνει το ματς. Δεν θεωρώ πως μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερη δουλειά επιθετικά στο πρώτο δεκάλεπτο. Στη συνέχεια οι 4 πάικτες μας κοιτούσαν τον 1 που είχε την μπάλα. Για αυτό σκοράραμε 13 και 14 πόντους στα επόμενα δεκάλεπτα. Χάσαμε καλή ευκαιρία και δεν μπορούμε να ρίξουμε ευθύνες σε κάποιον άλλο περα από τον εαυτό μας. Παίξαμε καλή άμυνα», ανέφερε στην αρχή.

Για την τελευταία φάση: «Δεν σκεφτήκαμε να κάνουμε φάουλ. Σε τέτοιες καταστάσεις, όταν παίζεις τέτοια άμυνα δεν μπορείς κάνει κάτι αλλο με αυτό το σουτ. Ο παίκτης πέταξε την μπάλα στον ουρανό. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την άμυνα της ομάδας μου. Πραγματικά δεν θα σκεφτόμουν κάτι τέτοιο. Αφήσαμε ένα τυχερό σουτ να γίνει παράγοντας της νίκης».

Για την ψυχολογία του Παναθηναϊκού:  «Είναι επαγγελματίες παίκτες. Χάσαμε ένα παιχνίδι εκτός έδρας με τυχερό σουτ, κερδίσαμε ένα παιχνίδι με τον ίδιο τρόπο με την ΤΣΣΚΑ. Αν κάνουμε αυτές τις επιλογές δεν θα μπούμε στα playoffs».

Για το φάουλ που θα μπορούσε να γίνει στην τελευταία φάση: «Αν ήμασταν τρεις πόντους μπροστά θα κάναμε ένα φάουλ. Παίξαμε σπουδαία άμυνα. Το παιχνίδι κρίθηκε με ένα σουτ. Το παιχνίδι χάθηκε γιατί δεχτήκαμε τέσσερις αιφνιδιασμούς, χάναμε την μπάλα στα ριμπάουντ. Ένα τέτοιο σουτ δεν μπορείς να το ελέγξεις. Αναγκάσαμε την τρίτη καλύτερη επίθεση και την πρώτη καλύτερη άμυνα να έχει 37% δίποντα και 33% τρίποντα. Αν βάζαμε τα σουτ θα νικούσαμε. Στο επόμενο παιχνίδι θα δείτε ποιος είναι ο Παναθηναϊκός, ο προπονητής του. Θέλουμε ένα ματς για να μπούμε στα playoffs. Τώρα θα δείξουμε τι ομάδα είμαστε. Αν χάσουμε δύο σερί ματς εντός έδρας δεν αξίζουμε να βρισκόμαστε εκεί. Αν νικήσουμε θα είναι μεγάλο επίτευγμα».