Έγραψε ιστορία ο Παναθηναϊκός με 63 ριμπάουντ!

PAO2503192

Νέο ρεκόρ στα ριμπάουντ έκανε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στην μεγάλη κατηγορία! Οι παίκτες - και κυρίως οι ψηλοί - του «τριφυλλιού» έκαναν... πάρτι κόντρα στους αντιπάλους τους και κυριάρχησαν στον «αέρα», μαζεύοντας 63 ριμπάουντ!

Πριν από δύο εβδομάδες στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο το πλησίασε έχοντας 55, σήμερα το ξεπέρασε έχοντας 63. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έγραψε ιστορία στον... αέρα με τα ριμπάουντ που μάζεψε κόντρα στον Κολοσσό H Hotels αφού ξεπέρασε κατά πέντε ριμπάουντ την προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση της Betshop Basket League που ήταν δική του. Ήταν εκείνη των 58 ριμπάουντ που είχε σε ματς πλέι οφ με τον Σπόρτιγκ στις 20 Απριλίου 1995.

Ιδού οι κορυφαίες επιδόσεις στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος...

*43 από τα 63 ριμπάουντ ήταν αμυντικά κι αυτή είναι η 2η κορυφαία επίδοση στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Κορυφαία παραμένει εκείνη των 44 που είχε ο Άρης στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ηλυσιακό (51-63) της περιόδου 2013-14. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος, ήταν εκείνη των 38 αμυντικών ριμπάουντ που είχε ο Ολυμπιακός στο εντός έδρας παιχνίδι του με το Ρέθυμνο Cretan Kings.

*Ακόμη, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε 38/62 δίποντα. Τα 38 εύστοχα δίποντα είναι νέο ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο που ήταν επίσης δικό του, ήταν τα 34 του παιχνιδιού με την ΑΕΚ στη 10η αγωνιστική.

*Αυτή ήταν η 70ή συνεχόμενη νίκη κανονικής περιόδου για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ένα σερί που άρχισε στις 23 Οκτωβρίου 2016 όταν επιβλήθηκε εντός έδρας του Κόροιβου με 96-65. Τελευταία ήττα του σε αυτό το κομμάτι του Πρωταθλήματος ήταν εκείνη της 2ης αγωνιστική του 2016-17, στις 17 Οκτωβρίου 2016 από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ με 88-63.


Ρεκόρ καριέρας απ' τον Παπαγιάννη


Ο Γιώργος Παπαγιάννης μάζεψε 16 από αυτά τα 63 ριμπάουντ κι έχοντας παράλληλα 16 πόντους, σημείωσε το πρώτο του “double-double” στο φετινό Πρωτάθλημα και πρώτο από τις 23 Δεκεμβρίου 2015 όταν είχε 15 πόντους και 10 ριμπάουντ στην εντός έδρας νίκη (88-54) επί της Καβάλας.

Ήταν το 66ο “double-double” της φετινής Betshop Basket League και 8ο του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ που είναι 2ος στη σχετική λίστα πίσω από την Κύμη (11). Είναι όμως η ομάδα με τους περισσότερους παίκτες με τέτοια επίδοση αφού ο Παπαγιάννης ήταν ο 5ος μετά τους Μήτογλου, Καλάθη, Τόμας και Γκιστ. Ακολουθούν με τέσσερις η Κύμη, το Λαύριο Aegean Cargo και ο ΠΑΟΚ.

Τα 16 ριμπάουντ συνιστούν νέο ρεκόρ καριέρας για τον διεθνή σέντερ αφού το προηγούμενο του ήταν τα 12 που είχε στη 12η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2014-15, στο εντός έδρας παιχνίδι με τα Τρίκαλα BC Aries.

Ακόμη, με τα 14 αμυντικά ριμπάουντ ο Παπαγιάννης σημείωσε νέο ρεκόρ περιόδου στην Betshop Basket League αφού πήρε ένα περισσότερο από τον Κρις Χόρτον στο παιχνίδι της Κύμης με τον Προμηθέα του Σαββάτου.

Ο 22χρονος σέντερ είχε 16 πόντους για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι Πρωταθλήματος -μετά από εκείνο με τον Πανιώνιο- και ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του αφού τόσους είχε στο εντός έδρας παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής του 2015-16 κόντρα στο Λαύριο Aegean Cargo.

Πέραν των επιτευγμάτων του Παπαγιάννη...

*Με τα δύο αμυντικά ριμπάουντ που είχε σήμερα, ο Νικ Καλάθης έγινε 7ος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που ξεπέρασε τα 600 (601).

*Με τους τέσσερις πόντους του, ο Ίαν Βουγιούκας ξεπέρασε τους 1.700 στην κατηγορία. Ο διεθνής σέντερ με την τρίτη τάπα του στο φετινό Πρωτάθλημα, έφτασε τις 144 στην κατηγορία και έγινε ο 24ος μπλοκέρ της Betshop Basket League, ξεπερνώντας τον Ντίνο Ράτζα.

*Τους 300 πόντους ξεπέρασε ο Ντίνος Μήτογλου που είχε 12.

*Το σημερινό ήταν το 50ό παιχνίδι του Θανάση Αντετοκούνμπο στην Betshop Basket League. Ο διεθνής φόργουορντ έγινε ο 62ος στην ιστορία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ από το 1992-93, που φτάνει σε αυτόν τον αριθμό κάτι που έκανε σήμερα και ο Γιώργος Παπαγιάννης.


“Πατάει” στη 10άδα ο Μαυροειδής 


Ένα από τα έξι ριμπάουντ που είχε στο σημερινό παιχνίδι ήταν στην επίθεση για τον Δημήτρη Μαυροειδή. Ήταν το 559ο του στην κατηγορία και με αυτό, “έπιασε” στη 10η θέση της σχετικής λίστας της Betshop Basket League τον Έρικ Μικ.

*Με το 60ό παιχνίδι του στην κατηγορία, ο Αλέξανδρος Αγγελάκος έγινε ο 7ος της σχετικής λίστας του Κολοσσού H Hotels στην Betshop Basket League αφού ξεπέρασε τον Μάρκους Χάτεν, τον Αμερικανό που έπαιξε στην ομάδα της Ρόδου στη διετία 2011-13.

*Σε ομαδικό επίπεδο, ο Κολοσσός H Hotels επιχείρησε περισσότερα τρίποντα από κάθε άλλο παιχνίδι του, συνολικά 38 και έξι περισσότερα από την προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση του.

*Οι Ρόδιοι ισοφάρισαν το αρνητικό ρεκόρ περιόδου με έξι επιθετικά, όσα είχαν με τον Χολαργό εκτός, το Ρέθυμνο Cretan Kings εντός και τον Άρη εκτός έδρας.