Πήγε για... μπάνια στα Κανάρια Νησιά!

22222

Ένας τραγικός Ολυμπιακός, χωρίς αρχή, μέση και τέλος, κατάφερε να υποστεί συντριβή από την Γκραν Κανάρια που δεν είχε κανέναν κίνητρο στο ματς και να γνωρίσει τη βαριά ήττα με 90-67!

Τεράστιο κάζο για την ομάδα του Πειραιά, που έγινε... έρμαιο των διαθέσεων της ισπανικής ομάδας, η οποία μετά από ένα σημείο και έπειτα απλά έκανε... πλάκα, έχοντας ως κορυφαίο τον Έρικσον με 24 πόντους, με τους Βένε και Στρόμπερι να είχαν από 14 και 13 πόντους ο καθένας.  Από το «ερυθρόλευκο»… ναυάγιο, που μέτρησε 20/40 δίποντα και 4/16 τρίποντα, ξεχώρισαν –ας το πούμε- οι Γουέμπερ και Τουπάν με 13 και 12 πόντους αντίστοιχα, με τον Αμερικανό όμως να κάνει και 7 λάθη. 

Πλέον, οι Πειραιώτες πρέπει να κάνουν οπωσδήποτε το «2/2» με την Ζαλγκίρις και την Νταρουσάφακα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ώστε να πάρουν εισιτήριο για τα πλέι-οφ. Ωστόσο, η καταστροφική ήττα στα Κανάρια Νησιά θα αναγκάσει τον Ολυμπιακό να κοιτά και τα υπόλοιπα αποτελέσματα μέχρι το τέλος της Regular Season.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς με ιδιαίτερη... αστοχία, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Γκραν Κανάρια για να προηγηθεί νωρίς με 9-0. Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως ανέβασαν στροφές, βελτίωσαν την άμυνά τους και βρήκαν σκορ, κάτι που τους επέτρεψε να φέρουν το ματς στα μέτρα τους και να μειώσουν στους 3 (19-16) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ έμοιαζε... βραχυκυκλωμένη στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου και η Γκραν Κανάρια αντιμετώπισε σοβαρά την κατάσταση, χτυπώντας στις αδυναμίες του Ολυμπιακού. Οι Ισπανοί ανέβασαν την διαφορά σε διψήφιο επίπεδο (28-18, 15'), ενώ λίγο αργότερα ανέβηκαν ακόμα και στο +12 (33-21, 17'). Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να βρουν τον... εαυτό τους και η διαφορά έφτασε τους 14 (38-24, 17'), μετά από 3/3 βολές του Ντι Τζέι Στρόμπερι. Τελικά ο Ολυμπιακός πήγε στην ανάπαυλα με... μειονέκτημα δέκα πόντων (40-30).

Τρία σερί τρίποντα του Έρικσον και συνεχόμενα λάθη του Ολυμπιακού εκτόξευσαν την διαφορά στους 19 (49-30, 22'), κάτι που ανέβασε τρομερά την δυσκολία στην διαχείριση του ματς από τους Πειραιώτες. Ο Αξέλ Τουπάν... βγήκε μπροστά με συνεχόμενα σουτ και έδωσε λύσεις (54-39, 26'), όμως το... τρίποντο ρεσιτάλ των γηπεδούχων τους κράτησε σταθερά μπροστά, με διαφορές άνω των 15 πόντων. Η Γκραν Κανάρια έκλεισε τελικά την τρίτη περίοδο στο εμφατικό +23 (69-46).

Η ψυχολογία και το μομέντουμ της Γκραν Κανάρια επέτρεψαν στους Ισπανούς να διατηρηθούν σε θέση οδηγού στο ματς, με τον Ολυμπιακό να δυσκολεύεται ακόμα και στις πιο απλές φάσεις. Οι γηπεδούχοι δεν έχασαν ποτέ τον έλεγχο του ματς και οι Πειραιώτες έχασαν με τεράστια άνεση, σε ένα από τα χειρότερα βράδια τους στην Euroleague.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-16, 40-30, 69-46, 90-67