Έβαλε την Μπάγερν στα καλάθια!

milutinovleday

Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Νίκολα Μιλουτίνοφ και Ζακ Λεντέι, ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε ύστερα από πολύ καιρό πειστική εμφάνιση και επικράτησε εύκολα της Μπάγερν με 89-69! Ντεμπούτο για τον 17χρονο, Αλεξέι Ποκουσέφσκι! 

 Από το πρώτο δεκάλεπτο είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης οι παίκτες του Μπλατ, με την υπέρ τους διαφορά να φτάνει ακόμη και στο +27 (71-44).  Σε πολύ καλή ημέρα οι ΛεΝτέι και Μιλουτίνοφ με 23 και 20 πόντους ο καθένας, με τον Γουέμπερ να είχε 12 πόντους και 8 ριμπάουντ, τον Πρίντεζη 11 πόντους και τον Παπανικολάου να κάνει σημαντική δουλειά με 5 πόντους, αλλά 10 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Από την άλλη, οι Βαυαροί έπεσαν στο 12-15, με τους Κόπονεν και Μπούκερ να είχαν από 15 και 13 πόντους ο καθένας. 

Με σαφή πρόθεση να επιτεθεί κοντά στο καλάθι ξεκίνησε το ματς ο Ολυμπιακός, που είχε ως βασικό εκφραστή των προσπαθειών του τους Πρίντεζη-Μιλουτίνοφ (14-2, στο 6'). Η Μπάγερν μπήκε παγωμένη στο ματς (1/10 σουτ), αλλά εκμεταλλεύτηκε κάποια αβίαστα «ερυθρόλευκα» λάθη για να πάρει... ανάσα. To δεκάλεπτο έληξε με +10 (20-10) για τους αποφασισμένους Πειραιώτες, οι οποίοι είχαν εκτελέσει 17 δίποντα και 2 τρίποντα.

Δύο τρίποντα της Μπάγερν -από Μπούκερ και Κόπονεν- κατέβασαν πολύ γρήγορα την απόσταση (20-16), αλλά οι γηπεδούχοι αντέδρασαν ακαριαία με συνεχείς προσπάθειες ΛεΝτέι-Μιλουτίνοφ και εξαιρετικές άμυνες. Το «ερυθρόλευκο» σερί έφτασε μέχρι το 12-0 (32-16, στο 14') με τον «καυτό» Κόπονεν να το σταματά από τα 6.75. O Oλυμπιακός ωστόσο παρέμεινε πιστός στο πλάνο του και αυτό του επέτρεψε να κρατήσε την διαφορά σε αρκετά υψηλά επίπεδα και την απογείωσε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου (50-31) χάρη στον Ουέμπερ (9π., 7ριμπ.).

Οι Γερμανοί μπήκαν καλύτερα στο παρκέ για το δεύτερο μέρος και, με χαμηλό σχήμα, κατέβασαν τη διαφορά στο -13 (57-44, στο 25') χάρη σε νέες μακρινές «βόμβες» του Κόπονεν. Kαι πάλι το αντίδοτο ήταν το παιχνίδι στο post με σωστές επιλογές και διάβασμα, αλλά και η πιεστική άμυνα που έσπρωχνε την Μπάγερν σε συνεχή τρίποντα. Η απόσταση εκτοξεύτηκε (71-44, στο 29') και το 72-48 της τρίτης περιόδου μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία την τέταρτη.

Τα ντεσιμπέλ και ο ρυθμός είχαν, φυσιολογικά, υποχωρήσει στην τέταρτη περίοδο. Ο Ολυμπιακός χαλάρωσε και ξεκίνησε με επιπόλαιες επιθέσεις, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η Μπάγερν κυρίως με μακρινά σουτ (77-62, στο 36'). Φυσικά, τίποτα δεν θα μπορούσε να αλλάξει και οι Πειραιώτες έφτασαν στη νίκη με την είσοδο του Αλεξέι Ποκουσέφσκι να είναι το... κερασάκι στην τούρτα.