Πιτίνο: «Παίζουμε σπουδαίο μπάσκετ, η μπάλα στη ρακέτα»

rick1

Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε για την αναμέτρηση με την Νταρουσάφακα στην Πόλη (7/3, 19:15), έκανε ειδική αναφορά σε Λάνγκφορντ και Κιλπάτρικ, ενώ υποστήριξε ότι θέλει πλέον η μπάλα να περνάει συνέχεια μέσα στο καλάθι. 

Αρχικά ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είπε στην κάμερα της Nova ότι... ξενύχτησε βλέποντας τον γιο του Ρίτσαρντ, να κοουτσάρει την ομάδα του κολεγίου του και την οδηγεί στη νίκη, ενώ όσον αφορά το ματς με την Νταρουσάφακα στην Πόλη, τόνισε: «Από τη στιγμή που έχουμε κερδίσει μόνο δύο παιχνίδια εκτός έδρας, δεν θα είναι έκπληξη η περίπτωση της ήττας. Έκπληξη θα είναι αν χάσουμε στην έδρα μας στο επόμενο ματς. Εκτός έδρας πας για το καλύτερο».

Για τα σημεία που πρέπει να προσέξει η ομάδα του, τόνισε: «Όλοι οι παίκτες παίζουν σκληρά. Ακόμα και όταν μια ομάδα παίρνει προβάδισμα, βρίσκουν τον τρόπο για να επιστρέψουν. Το πιο σημαντικό για μας είναι ότι κάνουμε τώρα υψηλά σκορ. Προσπαθούμε να σημειώνουμε 85+ πόντους σε κάθε ματς και εξαίρεση το ματς στην Κρήτη, παίζουμε σπουδαίο μπάσκετ. Δεν παίξαμε καλά στο τελευταίο παιχνίδι, αλλά είναι κάτι που μπορεί να συμβεί κάποιες φορές. Το κλειδί είναι οι προσθήκες των Κιλπάτρικ και Λάνγκφορντ. Μας δίνουν πόντους.»

Και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι θέλει να περάσει τη μπάλα μέσα στη ρακέτα: «Θέλουμε να γυρίζουμε τη μπάλα και να την ακουμπάμε στο ζωγραφιστό. Από τη στιγμή που η μπάλα πάει στο post και βγει η πάσα προς τα έξω, τότε είμαστε καλά. Όμως δεν θέλουμε απλά να γυρνάμε τη μπάλα και να σουτάρουμε τρίποντα. Είναι εναντίον της δύναμης που έχουμε ως ομάδα.»