Ρεσιτάλ Κιλπάτρικ και τώρα... Πόλη!

4734725 1

Με τον Σον Κιλπάτρικ να «βομβαρδίζει» έξω από τα 6.75 μέτρα, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πέρασε από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» κερδίζοντας το Ρέθυμνο με 87-75 και διατήρησε το αήττητο στην Basket League με 17 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Μετά την επιβλητική νίκη του Παναθηναϊκού στο Λας Πάλμας κόντρα στην Γκραν Κανάρια, είχε την ψυχολογία και την... φόρα ενόψει και των εγχώριων υποχρεώσεών του. Κάτι που φάνηκε στο ξεκίνημα του αγώνα με το Ρέθυμνο. Παίζοντας εξίσου δυνατά και αποτελεσματικά, οι «πράσινοι» φρόντισαν να στείλουν την διαφορά στους 20 πόντους από πολύ νωρίς (17-37 στο 12') και στη συνέχεια να... τραβήξει χειρόφρενο και να κάνει συντήρηση δυνάμεων για το δύσκολο -όσο και κρίσιμο- ματς με την Νταρουσάφακα την ερχόμενη εβδομάδα στην Πόλη.

Ο Σον Κιλπάτρικ ήταν εκείνος που πήρε την κατάσταση στα χέρια του και παράλληλα να... βρει το χέρι του έξω από τα 6.75 μέτρα! Συγκεκριμένα τελείωσε το παιχνίδι έχοντας 22 πόντους με 2/4 δίποντα, 5/6 τρίποντα, 3/3 βολές, 1 ριμπάουντ και 2 λάθη σε 27 λεπτά συμμετοχής. Εξίσου θετική ήταν και η παρουσία του ΝτεΣόν Τόμας, ο οποίος επέστρεψε στην 12άδα της ομάδας μετά τη γρίπη που τον ταλαιπώρησε. Ο Αμερικανός φόργουορντ πρόσθεσε άλλους 13 πόντους με 6/9 εντός παιδιάς, ενώ  με double-double τελείωσε το παιχνίδι ο Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος είχε 10 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ρικ Πιτίνο άνοιξε πολύ το rotation, ενώ αγωνίστηκαν και σκόραραν και οι 12 παίκτες που βρέθηκαν στην Κρήτη. Για το Ρέθυμνο ο Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ ήταν πραγματική... καλαθομηχανή (22π., 8/13 σουτ, 3/3 βολές, 4 ασίστ, 3 ριμπάουντ), θετική ήταν η παρουσία του Χίκι (12π., 6/9 δίπ.) ενώ ο Τζόουνς έκλεψε την παράσταση στους αιθέρες αφού φιλοδώρησε τους παίκτες του Παναθηναϊκού με επτά τάπες! 

Το ματς

Ουσιαστικά το Ρέθυμνο άντεξε μόνο ένα πεντάλεπτο στο παιχνίδι, όταν και προηγήθηκε με 15-14. Η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στον Παναθηναϊκό! Οι «πράσινοι» φάνηκε να έχουν... φόρα (ψυχολογική και αγωνιστική) από το ματς στα Κανάρια Νησιά αφού πραγματοποίησαν ένα εκκωφαντικό σερί 19-0 με αποτέλεσμα να πάρουν διαφορά 18 πόντων (15-33) στο 12'. Κάπου εκεί φάνηκε να... τελειώνει το παιχνίδι, με τον δείκτη του σκορ να φτάνει και στο +20 (17-37) στο 13'. Ο Σον Κιλπάτρικ είχε αφήσει... πίσω του την αστοχία έξω από τα 6.75 μέτρα, όπως και ο ΝτεΣόν Τόμας τη γρίπη που τον ταλαιπώρησε την περασμένη εβδομάδα. Αμφότεροι ήταν οι κύριοι εκφραστές της «πράσινης» επίθεσης, η οποία συνέχισε να... πετάει φωτιές και στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη».

Βέβαια το Ρέθυμνο δεν παράτησε το ματς και αυτό χάρη στο κρεσέντο του Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ, ο οποίος βοήθησε την ομάδα του να κάνει ένα σερί 8-0 και να ρίξει την διαφορά στους 12 πόντους (25-37) στο 14'. Μπαρτ και Κιλπάτρικ έδωσαν ρεσιτάλ έξω από τη γραμμή του τριπόντου με τον γκαρντ των Κρητικών να είχε στο πρώτο μισό του ματς 15 πόντους με 2/2 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 2/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 λάθος ενώ ο Κιλπάτρικ μερτούσε στο πρώτο ημίχρονο (36-50) 14 πόντους με 1/3 δίποντα, 4/4 τρίποντα, 1 ριμπάουντ και ένα λάθος. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε στο σύνολο 13/26 δίποντα, 6/10 τρίποντα, 6/6 βολές, 17-7 ριμπάουντ, 11 ασίστ 9 λάθη ενώ το Ρέθυμνο 7/15 δίποντα, 6/18 τρίποντα (σ.σ. 5/11 στο β' δεκάλεπτο), 4/4 βολές, μόλις 10-2 ριμπάουντ και 8 λάθη.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έριξε ταχύτητα, το Ρέθυμνο ανέβασε λίγο την ένταση στην άμυνα και μπόρεσε να κρατήσει την διαφορά σε αξιοπρεπέστατα επίπεδα. Ο Κλάντον με επιθετικά ριμπάουντ τα οποία μετέτρεπε σε καλάθια είχε πάρει την σκυτάλη στο σκοράρισμα, ενώ ο Ρικ Πιτίνο ολοένα και «άνοιγε» το rotation, έδινε χρόνο συμμετοχής σε όλους και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί η χημεία και το αγωνιστικό πλάνο του πρώτου ημιχρόνου. Οι «πράσινοι» είχαν διαφορά 17 πόντων στο 27' (48-65) αλλά το Ρέθυμνο με ένα 9-1 έριξε τον δείκτη του σκορ κάτω από τους 10 πόντους (57-66) με τη λήξη της 3ης περιόδου.

Παρόλα αυτά δεν μπόρεσε να συνεχίσει την αντεπίθεσή του και στο τελευταίο δεκάλεπτο. Οι κυπελλούχοι Ελλάδας έλεγχαν το ματς και ήταν χαρακτηριστικό ότι όποτε το Ρέθυμνο προσπαθούσε να «ροκανίσει» την διαφορά, αμέσως δυνάμωναν στην άμυνα και έβρισκαν εύκολα καλάθια στο ανοικτό γήπεδο. Ο Ρικ Πιτίνο χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στην διάθεση του και μάλιστα σκόραραν άπαντες!