Πιτίνο: «Θέλω να δω διαφορετική εικόνα εκτός έδρας»

13 AFIXI PAO STA GRAN CANARIA 1

Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε στην αναχώρηση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ για το ματς με τη Γκραν Κανάρια (28/2, 22:00) και τόνισε πως η ομάδα του θα πρέπει να αλλάξει εικόνα στα εκτός έδρας παιχνίδια. 

Βελτίωση από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στα εκτός έδρας ματς θέλει να δει ο Ρικ Πιτίνο, αρχής γενομένης από το ματς με τη Γκραν Κανάρια.

«Όταν οι ομάδες παίζουν εντός έδρας, παίζουν καλύτερα. Εκτός έδρας είναι διαφορετικά. Μπροστά στους οπαδούς σου, πάντα παίζεις διαφορετικά στο φυσικό τους περιβάλλον. Παίζουμε καλό μπάσκετ. Θέλουμε να φτάσουμε εκεί που μπορούμε. Τώρα είμαστε κοντά σε αυτό το σημείο. Παίζουμε καλά, μου αρέσει ο τρόπος που παίζουν οι παίκτες. Αν κοιτάξεις τα στατιστικά, παίζουμε πολύ καλύτερα στα εντός έδρας ματς, σε σχέση με τα ματς εκτός. Πρέπει να το αλλάξουμε αυτό. Το ποσοστό στα σουτ είναι πιο χαμηλό στα εκτός έδρας, , ενώ η άμυνα που παιζουμε στα εντός είναι καλύτερη. Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε», ήταν τα λόγια του Ρικ Πιτίνο κατά την αναχώρηση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ για την Ισπανία για το ματς με τη Γκραν Κανάρια»

ΓΚΙΣΤ: Έτοιμος να παίξω στο "4"

Ο Τζέιμς Γκιστ είπε από τη μεριά του για το αυριανό ματς με την Γκραν Κανάρια: «Είναι σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Μπορεί η Γκραν Κανάρια να μην έχει στόχο, αλλά εμείς παλεύουμε για τα playoffs και πρέπει να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Η Γκραν Κανάρια παίζει καλά στην έδρα της. Πρέπει να ελέγξουμε τον αγώνα και να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας. Είναι σκληρή ομάδα, έχει εμπειρία και δεν θα είναι εύκολο", δήλωσε ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ, που πρόσθεσε για την απουσία του Ντεσόν Τόμας: "Εγώ πάντα «τεσσάρι» ήμουν, αλλά παίζω στο «5» για το πικ εν ρολ. Εάν ο κόουτς θέλει να παίξω εκεί, θα είμαι έτοιμος για αυτό».