Στο ρελαντί η Εθνική και πάει για πρωτιά!

bourousis

Το 10/ 11 για την Εθνική που νίκησε την Γεωργία 81-69, κρατάει την πρωτοπορία στο γκρουπ L του World Cup και αν νικήσει ή ηττηθεί μέχρι 7 με την Γερμανία θα τεθεί επικεφαλής ομίλου στην τελική φάση. 

Με κορυφαίους τους Παναγιώτη Βασιλόπουλο με 15 πόντους και Λευτέρη Μποχωρίδη με 13, η Εθνική ομάδα μπάσκετ επικράτησε της Γεωργίας στα «Δύο Αοράκια» και πλέον θέλει νίκη και με τη Γερμανία για να τερματίσει πρώτη στον όμιλο και θα τεθεί επικεφαλής ομίλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Από τους Γεωργιανούς, ο Γκιόργκι Σερμαντίνι έκανε εκπληκτική εμφάνιση με 26 πόντους και 15 ριμπάουντ. 

Η ελληνική ομάδα έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας και το ζητούμενο στα εναπομείναντα παιχνίδια της διαδικασίας των προκριματικών έχει να κάνει με τη μάχη που δίνει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ώστε να συμπεριληφθεί στο πρώτο γκρουπ της κλήρωσης των ομίλων (16/3) μέσω του FIBA World Ranking. Κάτι τέτοιο θα συμβεί εφόσον η Ελλάδα βρεθεί στις πρώτες επτά θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης καθώς η Κίνα τοποθετήθηκε στο πρώτο γκρουπ της κλήρωσης ως διοργανώτρια χώρα.

Έτσι, λοιπόν, η Εθνική ομάδα έκανε το καθήκον της απέναντι στη Γεωργία, ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις της στα «παράθυρα» μπροστά στον κόσμο της και πλέον έχει μπροστά της την τελευταία, εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Γερμανία (24/2) που σήμερα ηττήθηκε από το Ισραήλ. Η Ελλάδα θα κατακτήσει την πρώτη θέση στον όμιλο σε περίπτωση νίκης ή ήττας μέχρι 7 πόντους (σ.σ. είχε επικρατήσει με 92-84 στην Πάτρα).