«Πύρρειο» πέρασμα από τη Λήμνο ο Ολυμπιακός!

2072168 1

Ο τραυματισμός του Νίκολα Μιλουτίνοφ επισκίασε την εύκολη εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στον Ήφαιστο Λήμνου (53-73), με τους «ερυθρόλευκους» να περιμένουν τα αποτελέσματα της μαγνητικής του Σέρβου σέντερ.

Νικητής, αλλά και «λαβωμένος» έφυγε από τη Λήμνο ο Ολυμπιακός! Κορυφαίος των Πειραιωτών ήταν ο ΛεΝτέι με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ καλός ήταν και ο υπαρχηγός –μέχρι να τραυματιστεί στο τρίτο δεκάλεπτο- με 15 πόντους. Για την ομάδα του Πειραιά, καλή παρουσία είχαν επίσης οι Τίμα και Γουίλιαμς-Γκος με 11 πόντους ο καθένας. Από τους γηπεδούχους, που έπαιξαν χωρίς Μπρέιζελτον και Έβανς, ξεχώρισαν οι Γόντικας και Σμιθ με 14 και 13 πόντους ο καθένας. 

Στο 15-1 η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ ενώ όσον αφορά τον Ήφαιστο, «έπεσε» στο 8-8 καταφέρνοντας να σταθεί ανταγωνιστικός μόνο για ένα ημίχρονο. Αρκετά καλή εμφάνιση για τον Κώστα Γόντικα. Πλέον, για τον Ολυμπιακό ακολουθεί η δύσκολη συνέχεια στην Euroleague με την εκτός έδρας αναμέτρηση στο Τελ Αβίβ απέναντι στον άλλοτε προπονητή του, Γιάννη Σφαιρόπουλο (7/2, 21:05). Στον αντίποδα, για τον Ήφαιστο υπάρχει το μεγάλο χρονικό διάστημα της αποχής, με την 17η αγωνιστική να περιλαμβάνει εκτός έδρας ματς στην Ρόδο με τον Κολοσσό.

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν πολύ καλά την αναμέτρηση και με τους Αμερικανούς (Ουίλιαμς Γκος, ΛεΝτέι) να σκοράρουν συνέχεια προηγήθηκαν με 10-20 (9'). Η απουσία των Μπρέιζελτον και Εβανς δυσκόλευε τον Ήφαιστο να βρει το δρόμο προς το καλάθι, ωστόσο Γόντικας και Χαριτόπουλος μείωσαν σε 22-24 (13'). . Από την άλλη η απουσία του Παπανικολάου και το ξαφνικό πρόβλημα με τον τραυματισμό του Μιλουτίνοφ, επηρέασε κάπως τους «ερυθρόλευκους». Το τάιμ άουτ του Μπλατ αφύπνισε τους παίκτες και βρίσκοντας αιφνιδιασμούς και τρίποντο (Τίμα) βρέθηκε στο +9 (24-33, 14'). Η συνέχεια είχε για πρωταγωνιστές τους Σπανούλη και Πρίντεζη οι οποίοι φρόντισαν για διψήφια διαφορά πόντων (28-39, 17').

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε κάπως μουδιασμένα κι έγινε χειρότερο με τον τραυματισμό του Πρίντεζη. Ο Ολυμπιακός λογικό ήταν να μη μπορεί να παίξει το μπάσκετ που ήθελε και ο Ήφαιστος έμενε σε λογική διαφορά πόντων (41-49, 27΄). Πάντως μέχρι τη λήξη της περιόδου με τους Τίμα (άμυνα) και ΛεΝτέι (επίθεση) να βοηθούν αρκετά άνοιξε τη διαφορά ο Ολυμπιακός φτάνοντας στο +16 (43-59).

Οι παίκτες του Μπλατ συνέχισαν παρά τη μεγάλη διαφορά να αγωνίζονται με την δέουσα σοβαρότητα και στις δύο πλευρές του παρκέ με αποτέλεσμα το κλέψιμο και το καλάθι του Σπανούλη να κάνει 43-66 (33'). Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια με τον Σμιθ εκμεταλλεύτηκαν την λογική χαλαρότητα των αντιπάλων τους και μείωσαν απλά κάπως τη διαφορά (50-66, 37΄).

Τα δεκάλεπτα: 16-22, 32-41, 43-59, 53-73