Πιτίνο: «Πρόσφερα στον Αλβέρτη το μισό μου συμβόλαιο να επιστρέψει!»

2052836 1

Απολαυστικός και πάλι ήταν ο Ρικ Πιτίνο μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ απέναντι στον Χολαργό ο οποίος αποκάλυψε ότι... ζήτησε από τον Φραγκίσκο Αλβέρτη να επιστρέψει στα παρκέ, στάθηκε στον τραυματισμό του Αντετοκούνμπο, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αποκτηθεί ο Κιλπάτρικ. 

Αρχικά ο Αμερικανός προπονητής είπε ότι «κάναμε πολλές αλλαγές στο παιχνίδι σε μία ημέρα, δεν θέλαμε να κάνουμε τις αλλαγές αλλά ήμουν δυσαρεστημένος. Επειδή έλειπε ο Λάνγκφορντ και δεν είμαστε σπουδαία ομάδα στα σουτ, κάναμε αλλαγές και φέραμε το παιχνίδι στη ρακέτα, ανεβάσαμε τον αριθμό των deflections. Πρέπει να το κάνουμε γιατί έχουμε δύσκολο παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου και ο Φλας (σ.σ. Θανάσης Αντετοκούνμπο) θα είναι έξω για κάποιο καιρό. Πλέον με αυτόν τον τραυματισμό είμαστε με την πλάτη στον τοίχο».

Σε ερώτηση για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Κίλπατρικ ξεκαθάρισε ότι «δεν έρχεται ο Κίλπατρικ» και όσον αφορά την αναζήτηση παικτών, είπε: «Ψάχνουμε για παίκτη γιατί απουσιάζει ο Λάνγκφορντ, δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψει, είναι σαν τον καράτε κιντ για εμάς είναι πολύ σημαντικός».

Συνέχισε λέγοντας ότι «θα ήθελα τον παίκτη πριν δέκα ημέρες θα τον ήθελα. Δεν ψάχνω για αντικαταστάτες, αλλά θέλω αθλητές και κορμιά για να ανταγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο. Ζήτησα από τον ‘’Φράγκι’’ να επιστρέψει, του πρόσφερα το μισό συμβόλαιό μου αλλά αρνήθηκε», ενώ για τα 2/12 τρίποντα του Παναθηναϊκού, είπε: «Δεν είμαστε σπουδαία ομάδα στο σουτ. Δεν είμαστε κακή ομάδα, δεν έχουμε κακούς σουτέρ, αλλά δεν είναι σπουδαίοι. Δεν χρειάζεται να ξέρεις τα μυστικά του μπάσκετ, το καταλαβαίνει ένας φίλαθλος. Δεν έχουν κακή τεχνική, είναι στην καμπύλη, ο Καλάθης δεν σουτάρει καλά λόγω των ποδιών του. Και τριάντα σουτ να βάλει η ομάδα μπορεί να χάσει. Είμαι ένας κόουτς που πιστεύω στο σουτ και θέλω να σουτάρουν οι ομάδες μου από παλιά στους Νικς και στο κολέγιο. Ο Νίκος Παππάς είναι πολύ καλός σουτέρ, ο Λάνγκφορντ είναι καλός από μέση απόσταση. Όποιον και να φέρουμε όμως θα πρέπει να είναι καλός στα τρίποντα για να σουτάρουμε καλά. Υπάρχουν πολλοί καλοί σουτέρ, αλλά για να γίνουν σπουδαίοι οι Μήτογλου και Παπαπέτρου θα πρέπει να βελτιώσουν την καμπύλη τους για το πως πηγαίνει η μπάλα στη στεφάνη».

Στο τέλος είπε: «Υπάρχει μία πρόκληση στην επίθεση όπως και στο Λούιβιλ όταν δεν έπαιζε ο Ντόνοβαν Μίτσελ. Σήμερα είχαμε 23 ασίστ, δώδεκα κλεψίματα και 30 deflections. Στα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια μας ήμασταν καλοί, το ένα ήταν κακό, αλλά ήταν το σημαντικότερο».